Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļā Turcijas pilsētā Kemerā norisinājās "Turkish Open 2015" sacensības šautriņu mešanā, kurās Latvijas Latvijas vadošais sportists Madars Razma kopā ar lietuvieti Dariusu Labanausku augsto 5. vietu pāru turnīrā, informēja sportists.

Sacensības Turcijā tika uzsāktas ar jaukto pāru turnīru, kur līdz otrajai kārtai aizcīnījās Sandija Andersone un Madars Razma. Viņi vispirms ar rezultātu 4:1 apspēlēja Zviedrijas pāri, bet vēlāk ar tādu pašu rezultātu atzina Austrālijas sportistu pārākumu. Laima Upeniece, kura startēja kopā ar Turcijas sportistu un no turnīra izstājās 1. kārtā pēc zaudējuma Turcijas pārim.

Daudz veiksmīgāk Latvijas sportistiem veicās pāru turnīros. Razma kopā ar Lietuvas sportistu Dariusu Labanausku ieņēma augsto 5. vietu. Ceļā uz ceturtdaļfinālu Baltijas spēcīgākais pāris pārliecinoši apspēlēja Norvēģijas un Austrālijas pārus, kā arī spraigā cīņā pārspēja spēcīgos Nīderlandes izlases spēlētājus. Diemžēl ceturtdaļfinālā Razma un Labanauskas atzina teicami spēlējošo velsiešu Martina Filipa un Džima Viljama pārākumu un ieņēma augsto 5. vietu. Jāatzīmē, ka tieši velsieši vēlāk itin pārliecinoši triumfēja arī visā pāru turnīrā, kā arī savā starpā cīnījās individuālo sacensību finālā. Dāmām Sandija Andersone ar Laimu Upenieci izstājās turnīra 2. kārtā pēc zaudējuma pretiniecēm no Turcijas.

Individuāli dāmām par klupšanas akmeni kļuva Austrālijas šautriņu metējas. Andersone šīs valsts pārstāvei piekāpās turnīra 1. kārtā, bet Upeniece vienu kārtu vēlāk, kad sacensību pirmajā spēlē veiksmīgi tika pārvarēta Islandes sportistes barjera. Arī Razma par augstām vietām cīnīties nespēja un sacensības noslēdza pēc zaudējuma Turcijas sportistam.

Tā kā no 26. līdz 31. oktobrim turpat Turcijā norisināsies WDF pasaules kauss valstu izlasēm, tad "Turkish Open" kopumā spēja pulcēt 40 valstu pārstāvjus. Latvijas šautriņu metēji sacensībās startēja pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!