Foto: Publicitātes attēli
Britu Darts Organizācija (BDO) paziņojusi tos 25 šautriņu metējus un trīs ielūgumu īpašniekus, kuri maija beigās piedalīsies "World Trophy" turnīrā Anglijā, unto vidū trešo gadu pēc kārtas atrodams arī Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma, kurš sacensībām kvalificējās no Baltijas un Skandināvijas reģiona reitinga, informēja sportists.

Kopumā "World Trophy" sacensībām kvalificējās 16 spēlētāji no BDO reitinga, 9 reģionu reitingu vadošie sportisti, kā arī tika piešķirti trīs organizatoru ielūgumi un vēl 4 sportisti tiks noskaidroti kvalifikācijas turnīrā. Priekulnieka izredzes kvalificēties turnīram lielā mērā būs atkarīgas ne vien no paša snieguma, bet arī lietuvieša Dariusa Labanauska meistarības. Lai tas notiktu, lietuvietim bija nepieciešams saglabāt vietu BDO reitinga 16 labāko spēlētāju vidū, kā tas arī notika un Latvijas sportistam pietika ar otro pozīciju Baltijas un Skandināvijas reģiona reitingā, lai maija beigās kāptu uz skatuves turnīrā, kura kopējais balvu fonds būs teju 200 tūkstoši eiro.

Jāatzīmē, ka pēdējo divu nedēļu laikā Baltijas vadošie šautriņu metēji izcīnījuši vēl divus panākumus pāru sacensībās Vācijā un Dānijā. Vispirms Darius Labanauskas un Madars Razma aprīļa vidū triumfēja "German Open" turnīrā, bet aizvadītās nedēļas nogalē palika nepārspēti arī "Denmark Open" sacensībās.

Lai arī Britu Darts Organizācijas reitings spēlētājiem ir krietni vien svarīgāks, ar atzīstamu un vēl nebijušu sasniegumu atzīmējies Madars Razma, jo pēc "German Open" sacensībām Vācijas pilsētā Bohumā, 19. aprīlī pasaules darts federācija (WDF) atjaunoja WDF pasaules reitingu, kurā Latvijas sportists pacēlās uz augsto otro pozīciju un saglabā to vēl šodien. Tik augstu pasaules reitingā vēl neviens Latvijas šautriņu metējs nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!