Foto: Shutterstock
Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis piektdien Ungārijā ieņēma 14. vietu Eiropas čempionātā starp pieaugušajiem desmit metru distancē šaušanā ar pneimatisko pistoli.

Kvalifikācijas sacensībās Strautmanis nopelnīja 576 punktus, taču lai tiktu astoņu finālistu vidū vajadzēja sašaut par trīs punktiem vairāk.

Pārējiem diviem Latvijas pārstāvjiem tik labi neveicās - Emīls Vasermanis ar 572 punktiem palika 33. vietā, bet Artjoms Grigorjevs ar 544 punktiem ieņēma pirmspēdējo - 83. vietu.

Par Eiropas čempionu kļuva turks Jusufs Dikecs, kurš finālā iekļuva kā pēdējais astotais. Finālsacensībās viņš sašāva 198,5 punktus, pārspējot Pavlo Kareru no Spānijas, kuram bija par 0,9 punktiem mazāk, bet bronza tika ukrainim Pavlo Korostiļovam.

Pirmo trīs vietu ieguvēji tika pie olimpiskajām ceļazīmēm uz Riodežaneiro spēlēm, jo Eiropas čempionāts ir vienas no pēdējām atlases sacensībām.

Jau ziņots, ka ceturtdien jaunais šāvējs Gvido Cvetkovs izcīnīja otro vietu desmit metru distancē šaušanā ar pneimatisko pistoli junioru konkurencē. Cvetkovs kvalifikāciju pārvarēja ar trešo labāko rezultātu, bet finālā tika pie 195,5 punktiem, izcīnot sudraba godalgu, bet par čempionu ar 197,2 punktiem kļuva krievs Artjoms Černousovs.

Sacensībās startēja vēl vairāki Latvijas juniori, tomēr viņiem neizdevās pārvarēt kvalifikāciju - Kristaps Smilga ieņēma 18. vietu, bet Rihards Zorge palika 28. pozīcijā starp 44 sportistiem.

Kontinenta meistarsacīkstēs desmit metru distancē sestdien noslēgsies, kad sacensības aizvadīs dāmas, kur no Latvijas sportistēm ir pieteiktas Agate Rašmane, Marika Kovaļevska un Anita Krieķe-Jermacāne.

Kā zināms, pēdējos gados Latvijas jaunie šāvēji regulāri gūst panākumus junioru konkurencē. Tā 2013. gadā Eiropas čempionāta junioru konkurencē Latvijas puišu komanda tika pie bronzas, 2014.gadā Vasermanis izcīnīja sudrabu, turklāt viņš ar Rašmani komandu sacensībās izcīnīja trešo vietu, bet pērn sudrabu guva Strautmanis, savukārt Latvijas puišu komanda ieguva zeltu.

Tāpat 2014. gadā Strautmanis guva trešo vietu pasaules junioru meistarsacīkstēs, bet Latvijai bija zelta medaļa. Savukārt Rašmane 2014. gadā ieguva bronzu pasaules jaunatnes Olimpiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!