Foto: F64

Bijušajam Latvijas svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham, kurš Taizemē piedzīvoja avāriju, uz brīdi draudējusi deportācija no Taizemes ceļojuma apdrošināšanas problēmu dēļ, bet vēlāk šo situāciju izdevās atrisināt.

Jau vēstīts, ka Ščerbatihs Taizemē guvis traumas motocikla avārijā, un šobrīd atrodas slimnīcā. Viņš gan precizēja, ka nelaimes gadījums notika, kad viņš vadīja noīrētu motorolleri.

"Kas notika tālāk, neatceros. Vai mani notrieca, vai vēl kas. Es nonācu slimnīcā, kur man uzlika šuves, bet lauzts bija vaiga kauls," Ščerbatihs pastāstīja intervijā portālam "rus.delfi.lv".

Ščerbatihs atklāja, ka nākamajā dienā viņš zvanīja apdrošinātājiem. "Ziniet basketbolistu Porziņģi? Viņš aktīvi reklamē "Citadeles" bankas karti, kas ietver BTA apdrošināšanu. Tā karte ir metama miskastē. Slimnīcā es teicu, ka man ir apdrošināšana. Es piezvanīju uz banku, viņi mani pārvirzīja uz starptautisko kompāniju, kas ir atbildīga par apdrošināšanu – "Nova Assistanсe service centre". Tur atbildēja Aļona, kura teica, ka mēs šo problēmu atrisināsim. Man teica, ka man nav obligāti jāpaliek slimnīcā. Šodien atnācu uz slimnīcu, lai izņemtu šuves un lai pārbaudītu, vai nepieciešama operācija. Izrādījās, ka apdrošinātāji neko neizdarīja," viņš turpināja.

"Apdrošinātāji neko nav darījuši jau piecas dienas. Līdz ar to man nevar izņemt šuves un pārbaudīt galvaskausu. Esmu parādā divus tūkstošus eiro. Lai arī reklāmā teica, ka droši varu ceļot ar šo karti. Slimnīcā man teica, ka nekādas pārrunas ar viņiem nav bijušas," sašutis bija Ščerbatihs.

"Man teica, ja es atstāšu slimnīcu nesamaksājis, mani izraidīs no valsts. Un tas nav joks. Es sēdēju šeit sešas stundas, bet nekas nenotiek. Nakti pavadīšu šeit, citādāk viņi mani izraidīs. Pulksten piecos bankas šeit tiek slēgtas, bet visa nauda man nav. Vēlos atkal kļūt par cilvēku. Es šeit biju pirms 20 gadiem, bet tagad ļoti ciešu," teica Ščerbatihs.

Vēlāk "BTA Baltic Insurance Company" Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane portālu "Delfi" informēja, ka šī situācija ir atrisināta un ka galvenā problēma bijusi eksotiskās valsts birokrātija.

"Mums ir informācija par klientu Taizemē un pēc saņemtās informācijas analīzes BTA maksājumu partneriem ir veicis. Klīnikai nauda ir pārskaitīta atbilstoši piestādītajam rēķinam. Mēs ļoti atvainojamies, ka eksotisku valstu birokrātisko un juridisko procedūru dēļ ir notikusi aizkavēšanās, kas radījusi klientam neērtības," teikts Rasmanes paziņojumā.

"Šobrīd visas problēmas saistībā ar Ščerbatiha kunga gadījumu ir atrisinātas. Šajā konkrētajā gadījumā, iespējams, bija komunikācijas problēmas – ļoti daudz iesaistīto: vietējā apdrošināšanas kompānija BTA, tās starptautiskais partneris, Taizemes slimnīca, pats Ščerbatihs... Bet viss atrisinājās," apliecina "Citadeles" pārstāvis Āris Dreimanis.

Arī pats Ščerbatihs portālam "rus.delfi.lv" apstiprināja, ka situācija atrisinājusies labvēlīgi.

"Viss ir labi. Bet tam visam bija jāatrisinās pēc avārijas, nevis četras dienas pēc tam, kad sacēlu tādu brēku, bet situācija bija nonākusi tik tālu, ka man draudēja deportēt," saka Ščerbatihs. "Man paveicās, ka slimnīcā bija krieviski runājoša meitene, kura cilvēciski palīdzēja atrisināt visus jautājumus. Ja viņa visu laiku nestaigātu līdz datoram un nepārbaudītu, vai ir samaksāts, un neiedziļinātos notiekošajā, tad mani būtu deportējuši vai arī būtu jāpavada vēl nakts slimnīcā."

"Aļona no Moldovas (kur, pēc Ščerbatiha teiktā, reģistrēta starpniekfirma) ziņoja, ka visi dokumenti nosūtīti, bet slimnīcā visu laiku to pārbaudīja un teica, ka tā nav. Un tad visu laiku viens un tas pats. Beigās man piezvanīja no pašas BTA un teica, ka jautājums tiek risināts. Man nācās sacelt tādu jezgu, lai tas notiktu. Kādēļ uzreiz jautājums netika atrisināts? Tāpēc nedomāju klusēt un varu atkal teikt: nedrīkst paļauties uz to karti, kuru reklamē mūsu basketbolists. Tā nav patiesa," arī pēc situācijas atrisināšanas pikts ir Ščerbatihs.

Portāls "rus.delfi.lv" iepriekš sazinājās ar "Nova Assistanсe service centre", kur sacīja, ka sarunas ar slimnīcu noritēja un visi nepieciešamie dokumenti nosūtīti.

Ščerbatihs svarcēlāja karjeras laikā izcīnīja divas olimpiskās medaļas, bet 2007.gadā kļuva par pasaules čempionu, kā arī trīs reizes ieguva planētas meistarsacīkšu bronzu. Savukārt Eiropas čempionātā viņš triumfēja piecas reizes, tāpat tiekot pie viena sudraba un trīs bronzas godalgām.

Šobrīd viņš darbojas arī kā Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!