Latvijas šobrīd labākais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs uz 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm dosies, ja pasaules rangā svara kategorijā virs 105 kilogramiem būs labāko trijniekā.

Pēc 2011.gada pasaules čempionāta kļuva skaidrs, ka Latvijai būs tikai viena svarcēlāja vieta Londonas Olimpiādē. Reāli uz šo vietu kandidē tikai Ščerbatihs un jaunais talants Artūrs Plēsnieks, kurš svara kategorijā līdz 105 kilogramiem pasaules čempionātā ieņēma 15.vietu.

"Ja reitingā būšu desmitais, tad uz Londonu nebraukšu. Ja būšu sešiniekā, - tad arī nebraukšu. Ja būšu trijniekā, tad gan būs vērts braukt," izdevumam "Sporta Avīze" norādījis Ščerbatihs. "Man nav pašmērķis aizbraukt uz Londonu tikai tādēļ, lai piekto reizi piedalītos olimpiskajās spēlēs, kas, pats par sevi, būtu vēsturisks notikums. Man ir svarīgi būt olimpiskajās spēlēs starp labākajiem, ja būšu vesels un jutīšu, ka varu starp labākajiem būt – braukšu."

Runājot par Plēsnieku un viņa izredzēm, Ščerbatihs uzsver jaunā svarcēlāja centību. "Artūram ir citādi, viņš vēl nekad olimpiskajās spēlēs nav bijis, un viņam tas ir liels un pareizs stimuls uz tām tikt. Jebkuram sportistam olimpiskās spēles ir īpašs notikums, īpaši vēl tad, ja neesi tajās startējis. Sportista dzīve sadalās laikā līdz olimpiskajām spēlēm un pēc piedalīšanās tajās, turklāt lielākajai daļai vairāk par vienu reizi nemaz nesanāk piedalīties. Nevar spriest tā: tagad vēl par agru, īstās olimpiskās spēles Plēsniekam būs nākamās. Jācenšas tikt jau tagad, jo šī cenšanās jebkurā gadījumā nebūs veltīga."

Savukārt Plēsnieks uzskata, ja prioritāte braukšanā uz Londonu ir Ščerbatiham. "Es gribu tikt uz olimpiskajām spēlēm, tikt uz tām ir ļoti liels stimuls, taču... Ja Viktors būs vesels un gatavs celt savā līmenī, tad jābrauc ir viņam. Par to nav jautājumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!