Foto: LETA
Latvijas labākais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs savainojuma dēļ varētu izlaist pasaules čempionātu, kas ir vienas no divām sacensībām, lai kvalificētos Londonas olimpiskajām spēlēm, ziņo laikraksts "Diena".

"Veselība ir pirmajā vietā. Viktoram sāp mugura. Skatīsimies, ko teiks ārsti. Ja Parīze ies secen, paliks vēl viena iespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm. Tad viss akcents būs jāliek uz aprīlī paredzēto Eiropas čempionātu," laikrakstam teica sportista treneris Eduards Andruškevičs.

Pats svarcēlājs komentāros bija izvairīgs. "Uz treniņu šodien nebraukšu. Man ir mikrotrauma."

"Diena" atgādina, ka Ščerbatihs svara kategorijā virs 105 kilogramiem pēc izcīnītās bronzas 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā liela mēroga mačos uz goda pjedestāla nav stāvējis. Eiropas 2009. un 2010. gada Eiropas čempionātā Ščerbatihs nestartēja, bet šogad pirms Eiropas čempionāta sportists saņēma smagu triecienu – nomira viņa kaislīgākā atbalstītāja mamma. Pasaules čempionātā 2009. un 2010. gadā Ščerbatihs ceļgala problēmu dēļ palika bez rezultāta grūšanā.

Andruškevičs atceras, ka savainojumu Ščerbatihs guvis sacensībās Gdaņskā. "Grūšanā svaru stieni uz krūtīm viņš pacēla bez problēmām, bet, izdarot izklupienu, iesāpējās mugura. Ārsti teica, ka nepieciešama atpūta. Laiks ir pagājis, bet īsti labi vēl nav. Tuvākajās dienās magnētiskajā rezonansē tiks veikta rūpīga izmeklēšana. Tad arī vajadzētu būt lielākai skaidrībai."

"Pēc maniem aprēķiniem, vienās no divām sacensībām - pasaules vai Eiropas čempionātā - Viktoram raušanā jāpaceļ 195, bet grūšanā - 225 kilogrami. Ar 420 kilogramiem summā vajadzētu pietikt, lai reitingā tiktu labāko piecpadsmitniekā un kvalificētos Londonai. Spēks Viktoram ir, kaut tikai būtu veselība," piebilst treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!