Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušajam ASV olimpiskās vingrošanas izlases ārstam Lerijam Nasaram piespriesti 175 gadi cietumā, jo viņš apsūdzēts vairāk nekā 150 jauno vingrotāju seksuālā izmantošanā ASV sporta skolās, pirmdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka pērnā gada septembrī ASV izdevumu "Indianapolis Star" un "USA Today" kopīgajā, vairāk nekā deviņus mēnešus ilgajā žurnālistu izmeklēšanā atklājušies šokējoši fakti – 20 gadu laikā ASV sporta skolās seksuāli izmantoti vismaz 368 jaunie vingrotāji.

Tiesas materiāli liecina, ka Nasars regulāri seksuāli izmantojis un uzmācies Džeinai Do (īstais vārds mainīts; šāds vārds figurē tiesas procesā). Noziegumi pastrādāti 1994.-2000. gados, kad Do bija nepilngadīga. Drīz pēc šīm apsūdzībām Nasars zaudēja savu augsto amatu Mičiganas Valsts universitātē.

Sākotnēji tika norādīts, ka 54 gadus vecajam Nasaram būs jāpavada 40 gadi cietumā, bet vēlāk viņam tika piespriests 175 gadu cietumsods.

Tiesa Nasaru atzina par vainīgu vairākos seksuāla uzbrukuma gadījumos, kuros tika iesaistītas jaunas meitenes, tajā skaitā arī olimpietes. Viņu apsūdzējušas vairāk nekā 150 sievietes.

"Es atcerēšos jūsu vārdus līdz pat sava mūža beigām," pauda Nasars, kurš bija pagriezies pret cietušajām.

Savukārt tiesnese bija barga savos izteikumos, norādot, ka "jūs neesat pelnījis kādreiz vēl iziet no cietuma."

Jau ziņots, ka Naseram vēl viena tiesas prāva bija pērnā gada decembrī, kad viņam tika piespriests 60 gadu cietumsods par bērnu pornogrāfijas glabāšanu. Viņu decembrī atzina par vainīgu trijās atsevišķās lietās un par katru no tām tika piespriests 20 gadu ilgs cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!