Sergejs Terentjevs, Latvijas vienīgais pārstāvis Eiropas čempionātā šahā senioriem, vecuma grupā virs 50 gadiem izcīnīja bronzas medaļu Rodas salā Grieķijā notiekošajās sacensībās, vēsta Latvijas Šaha federācija (LŠF).

Sergeja Terentjevs (2252) startēja 50 šahistu konkurencē, starp kuriem bija arī četri lielmeistari un trīs starptautiskie meistari. Latvijas sportists, kuram bija divpadsmitais starta reitings, ieguva 6,5 punktus no deviņiem, atpaliekot tikai no diviem lielmeistariem – nākamā čempiona Zuraba Sturua (Gruzija, 2531) un Miloša Pavloviča (Serbija, 2492).

Vienīgie divi Terentjeva zaudējumi nāca tieši pret šiem abiem spēlētājiem.

Iepriekšējo reizi kāds no Latvijas šahistiem Vecā kontinenta senioru čempionātos medaļu ieguva 2013. gadā. Tas bija šobrīd Krieviju pārstāvošais lielmeistars Jevgeņijs Svešņikovs, kurš tika pie sudraba.

Daugavpilī dzimušais 56 gadus vecais Sergejs Terentjevs Eiropas senioru čempionātos startēja pirmo reizi. Viņš šobrīd strādā no Rodas netālu esošajā Kiprā, kas mudinājis šahistu piedalīties sacensībās.

Kā atzina Terentjevs, turnīrs izdevies labi, it sevišķi spēle ar baltajiem – 4,5 punkti no pieciem. Viņu kā "iesācēju" priecē noslēguma tabulā atrasties starp lielmeistariem – virs viņa divi, bet tieši zem viņa finišējuši vēl divi.

Iegūstot godalgoto vietu, viņš nodrošināja arī iespēju nākamgad spēlēt pasaules čempionātā bez maksas. To mūsu šahists noteikti izmantos.

Sergejs Terentjevs savulaik bija Latvijas skolēnu šaha izlasē, 1979. gadā kļuva par Latvijas čempionu jauniešiem. Biedrības "Lokomotīve" sastāvā spēlējis arī PSRS jauniešu čempionāta finālturnīrā Kislovodskā.

Līdz ar iesaukšanu armijā šaha spēlēšanas karjera tika noslēgta, bet deviņdesmito gadu vidū Terentjevs strādāja par Daugavpils Šaha skolas direktoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!