Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Regbija kluba "Miesnieki" komanda "STATS/Sigulda" šo sestdien, 11. jūnijā, Lietuvas čempionāta ietvaros aizvadīs spēli pret Lietuvas komandu "Kurši/Klaipēda", bet pēc tās "Miesnieku" U-20 komanda tiksies ar Stērlingas universitātes studentu komandu no Anglijas, informē kluba preses dienests.

Lietuvas čempionāts ir Baltijas valstu spēcīgākais regbija čempionāts, kurā "STATS/Sigulda" aizstāv Latvijas godu.

"STATS/Sigulda" komandai šī būs jau trešā spēle šāgada čempionātā. Abās iepriekšējās spēlēs mūsu komanda ir izcīnījusi uzvaras. Pirmajā spēlē ar 22:15 uzvarēta Šauļu komanda, bet otrajā spēlē pret Viļņas "Tauras" uzvara tika izrauta tikai spēles pēdējā minūtē - 25:24.

Sestdienas spēles pretiniekiem šobrīd vēl nav nevienas uzvaras, taču viņi ir aizvadījuši abas spēles pret divām specīgākajām Lietuvas komandā – "Ažuolas" un "Baltrex".

"Lietuvas čempionāts mūsu klubam ir ļoti nozīmīgas sacensības, jo kopējais līmenis un komandu sagatavotība tajā ir augsta. Puiši iegūst lielu sportisko pieredzi un skatītājiem ir iespējams vērot labu regbiju, lai arī šādā karstumā, kad arā ir +30 grādi, tas ir ļoti fiziski grūti un prasīs daudz spēkus un koncentēšanos. Tāpēc aicinu visus līdzjutējus sestdien doties uz Siguldas Depo laukumu, lai atbalstītu un justu līdzi mūsu regbistiem," saka "STATS/Sigulda" komandas treneris Uldis Bautris.

Spēles sākums pl. 14:00.

Savukārt pl. 15:30 "Miesnieku" jauniešu U-20 komanda spēkosies draudzības spēlē ar Stērlingas universitātes (Anglija) studentu komandu, kura šobrīd viesojas Latvijā.

"Ir patiess gandarījums, kad pasaules regbija sabiedrība ir kā vienota ģimene un mūsu starpā ir labas sportiskās attiecības, kad angļu jauniešu-studentu komandas brauc uz Latviju spēlēt regbiju," saka U-20 komandas galvenais treneris Kārlis Vents. "Tas noteikti ir liels notikums mūsu puišiem un viņiiegūs nenovērtējamu pieredzi un jaunus draugus. Grūti tagad pateikt kāda līmeņa komanda un kāds spēlētāju meistarības līmenis ir šai universitātes komandai, bet, ņemot vērā, ka regbiju Anglijā zēni sāk spēlēt jau pamatskolā, tad noteikti viegla pastaiga mūs negaida. Taču šeit rezultāts nav svarīgākais, svarīgākais ir tieši veidot šādas sadraudzības saites ar citiem klubiem un varbūt pat kādam no mūsu jauniešiem rodas iespēja apmaiņas programmas ietvaros patrenēties ārpus Latvijas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!