Foto: Shutterstock
Sieviešu Profesionālā golfa asociācija (LPGA) ir aizliegusi sportistēm sacensībās piedalīties tērpos ar dziļiem izgriezumiem, kā arī legingos un īsos svārkos, kas atklāj apakšveļu, vēsta LPGA izsūtītie noteikumi.

Ierobežojumi, kas attiecināti uz dažādiem apģērba gabaliem, stājušies spēkā ar šā gada 17. jūliju un par to pārkāpšanu sportistēm būs jāmaksā 1000 dolāru liela soda nauda pirmajā reizē, bet ar katru nākamo pārkāpumu soda nauda tiks divkāršota. Bez dekoltē un īsiem svārkiem aizliegtas ir arī džinsu bikses ar nogrieztiem galiem un dekoratīviem caurumiem saviesīgajos pasākumos.

"Dreskods no spēlētājām pieprasa profesionālu imidžu, lai radītu pozitīvu iespaidu par sporta veidu," intervijā "Golf Digest" ierobežojumus skaidro LPGA komunikāciju direktore Hezere Deilija–Donofrio.

Pēc organizācijas domām, šie aizliegumi ļaus uzlabot sporta veida tēlu, taču golfa spēlētājos, kā arī citu sporta veidu pārstāvji un masu mediji jaunievedumu pamatīgi nokritizējuši. Izdevums "Teen Vogue" norāda, ka šādi ierobežojumi apkauno sportistes, bet britu golferis Mets Blekijs neesot pārliecināts, ka šis jaunievedums jebkā palīdzēs golfa attīstībai.

Savukārt golfa žurnālists Roberts Lusetičs savā tvitera kontā ironizē, ka šos noteikumus LPGA ir rakstījusi kāda baznīcas svētdienas skolas mūķene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!