Foto: Publicitātes foto
2019.gada 29.-31.martā Siguldā pirmo reizi Latvijā notiks Eiropas badmintona U17 reitinga turnīrs 'Yonex Latvia U17 International 2019", informē Latvijas Badmintona federācija.

Uz turnīru Siguldā ir pieteikušies 111 spēlētāji no 15 valstīm - Austrijas, Baltkrievijas, Dānijas, Spānijas, Igaunijas, Itālijas, Lietuvas, Luksemburgas, Norvēģijas, Polijas, Krievijas, Skotijas, Zviedrijas, Ukrainas un Latvijas.

Vīriešu vienspēlēm ir pieteikušies 54, bet sieviešu vienspēlēm 52. Gan vīriešu, gan arī sieviešu dubultspēlēm ir pieteikušies 24 pāri. Savukārt jauktajām dubultspēlēm ir pieteikušies 36 pāri.

Piektdien, 29.martā dienas pirmajā pusē, sākot ar plkst 9:00, notiks 1/32 fināli vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs, bet pēcpusdienā notiks 1/16 fināli vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs.

Sestdien, 30.martā no rīta notiks 1/16 fināli vīriešu un sieviešu dubultspēles, kā arī 1/8 un 1/4 fināli visās piecās badmintona disciplīnās.

Svētdien no rīta notiks 1/2 fināli un fināli. Līdzīgi kā Pasaules un Eiropas čempionātos, nenotiks spēles par 3.vietu, tādējādi bronzas medaļas saņems abi 1/2 fināla zaudētāji.

Eiropas U17 reitinga turnīros, tāpat kā pasaules reitinga turnīros, tai skaitā Pasaules un Eiropas čempionātos, turnīra noteikumi ir nežēlīgi - pēc zaudētas spēles turnīrs spēlētājam ir beidzies.

"Latvijā šis turnīrs ir ļoti nozīmīgs tāpēc, ka visiem no Latvijas pieteiktajiem junioriem būs iespēja startēt un iegūt vērtīgos Eiropas U17 reitinga punktus. Tie nepieciešami gatavojoties Eiropas U17 čempionātam, kas notiks 2019.gada augusta beigās. Tāpat Eiropas U17 reitinga punkti nepieciešami startiem citos U17 reitinga turnīros, lai tiktu spēlēt pamatturnīrā vai augstāk izsēti. Piemēram, Polijas U17 turnīrā "Victor Polish U17 International", kas notika skolēnu brīvlaikā no 15. līdz 17.martam, vairāki Latvijas spēlētāji tika iekļauti rezerves listē nepietiekošā reitinga dēļ, " skaidro Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

"Siguldas turnīrs būs arī kā organizatoriskās sagatavošanās posms Pasaules reitinga badmintona turnīram "Yonex Latvia International", kas notiks Jelgavā no 30.maija līdz 2.jūnijam. Arī Siguldas turnīrā būs nepieciešams spēlētājus sagaidīt lidostā un nodrošināt viņiem transportu uz Siguldu. Tāpat nepieciešams nodrošināt pusfināla un fināla spēļu tiesāšanu no paaugstinājuma, tāpēc Siguldas turnīrs būs arī kā Latvijas paaugstinājumu tiesnešu praktikums," stāsta Kristians Rozenvalds.

Eiropas badmintona U17 reitinga turnīru kalendārā Latvijas U17 turnīram ir atvēlēta 13 nedēļa. Jau nākamā nedēļā turnīrs notiks Čehijā, bet divas nedēļas iepriekš Polijā.

Vienlaicīgi ar "Yonex Latvia U17 International" notiks arī tradicionālais "Yonex" 25.Siguldas atklātais starptautiskais jauniešu čempionāts U11 - U15 vecuma grupām, uz kuru pieteikušies vēl 104 dalībnieki jau no augstākminētajām valstīm un vēl Moldovas.

Tādējādi kopējais dalībnieku skaits nedēļas nogales sacensībās Siguldā būs vairāk nekā 210 no 16 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!