Foto: AFP/Scanpix
Simtiem tūkstoši līdzjutēju pirmdien Oklendas ielās sumināja Jaunzēlandes regbija izlasi, kas svētdien pēc 24 gadu pārtraukuma triumfēja Pasaules kausā.

Kā ziņots, saspringtā finālmačā "All Black" regbisti ar 8:7 pieveica Francijas valstsvienību.

"Tāds mazs kausiņš, bet cik daudz mums tas nozīmē," uzrunā līdzjutējiem teica Jaunzēlandes izlases kapteinis Ričijs Makavs. "All Blacks" kapteinis bija patīkami pārsteigts par tik daudzajiem līdzjutējiem, jo tik lielu skaitu ci;vēku ielās viņš nebija gaidījis.


Pēc vietējo masu mediju sniegtās informācijas, Oklendas ielās Jaunzēlandes regbistu parādi noskatījās aptuveni 240 000 cilvēku.

Jaunzēlandes regbija izlase uzreiz pēc triumfa saņēma apsveikumus no valsts premjerministra Džona Keja, kā arī no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II.

Tikmēr vietējie masu mediji Jaunzēlandes triumfu nodēvējuši par "24 gadus ilgušo sirdssāpju beigām". Jaunzēlandes regbisti uzvarēja pirmajā Pasaules kausa izcīņā pirms 24 gadiem, taču pēc tam, lai gan vienmēr bija starp galvenajiem favorītiem, ne reizi neizcīnīja trofeju.

Oklendā notikusī parāde bija tikai pirmā. Līdzīgas parādes Jaunzēlandes Regbija savienība plāno rīkot Kristčērčā un Velingtonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!