Foto: F64
Latvijas šķēpmetējs Ansis Brūns ir ļoti apmierināts ar to, ka vienīgais no latviešiem iekļuvis Eiropas čempionāta finālā. Tajā viņš vēlas izpildīt vienu augstvērtīgu metienu.

Atgādinām, ka Brūns ar 81,04 metru tālu metienu izpildīja kvalifikācijas normatīvu un kvalificējās finālam. Pārējie latviešu šķēpmetēji Ainārs Kovalds un Rolands Štrobinders palika attiecīgi 14. un 16.vietā.

"81 metrs nav augstas klases rezultāts! To nav grūti samest, ja saliek visu kopā. 85 līdz 86 metri tas ir augsts rezultāts. Un to ir jāmāk uzmest. Jebkurā gadījumā – svētdien ir fināls. Tagad jāpiezvana trenerim. Jāsaplāno atlikušās dienas līdz finālam," Latvijas Vieglatlētikas savienībai sacīja Brūns. "Protams, mans mērķis bija izpildīt kvalifikāciju. Domāju, ka ar 79 metriem būs iespējams kvalificēties. Man sanāca vēl labāk. Finālā vajadzētu uzlabot rezultātu. Gribu, lai sanāk viens labs metiens! Paldies trenerim Mārcim Štrobinderam, kurš ar padomu palīdzēja. Un paldies Edvīnam Krūmam, kurš iedrošināja un atrada pareizos vārdus!"

Tikmēr setpiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa nav īsti apmierināta ar desmito vietu pēc četrām disciplīnām.

"Neesmu īsti apmierināta ar savu pirmās dienas startu. Divas dienas pirms sacensībām vienā no treniņiem šeit, Cīrihē, izjutu ļoti izteiktas sāpes mugurā. Pēc tam man "spricēja" mugurkaulā pretsāpju zāles. Bet esmu priecīga, ka vispār šodien varēju iziet stadionā, jo vienu brīdi pat domāju, ka nevarēšu startēt," uzsvēra Ikauniece-Admidiņa. "Lodē īpaši labi negāja, jo slikti jūtu muguras apakšējo daļu traumas dēļ. Esmu arī vīlusies 200 metru skrējienā. Pirms starta domāju, ka izskriešu personīgo rezultātu. Bet domāju, ka rīt būšu gatava. Tā būs tehniskā diena. Lai gan sākotnēji koncentrējos Latvijas rekordam, bet pēc 200 metru skrējiena to būs ļoti grūti izdarīt. Pēdējos divus gadus neesmu tik lēni skrējusi. Grūti pateikt iemeslus. Varbūt pārāk slikti laika apstākļi vai arī skrejceļš pārāk ciets man."

Tikmēr Eiropas čempionāta debitante Līga Velvere, kura 400 metru barjerskrējienā sievietēm izcīnīja 13.vietu, atzina, ka šajās sacensībās izdevās sasniegt to, ko bija vēlējusies.

"Es jūtos ļoti labi! Pirms starta cerēju izskriet personīgo rekordu zem 57,00 sekundēm. Tas arī izdevās! Man ļoti paveicās ar otro celiņu. Lietus nelija. Pirms starta parunāju ar izlases galveno treneri Edvīnu Krūmu, ņēmu vēra viņa ieteikumus un izlaboju priekšskrējienā kļūdas. Šoreiz es domāju par distances stratēģiju – pirmos 200 metrus skrēju diezgan brīvi, lai varētu visus spēkus izlikt atlikušajos 200 metros. Un beigas viss izdevās! Ir noslēgušās divas veiksmīgas dienas Eiropas čempionātā! Jau 20. augusta lidoju atpakaļ uz ASV. Pirms tam vēl izbaudīšu laiku Latvijā," skaidroja Velvere.

Bez rezultāta palikušie Latvijas kārtslēcēji skaidroja savas neveiksmes iemeslus.

Marekam Ārentam patraucēja savainojums: "Kad iesildījos, viss bija kārtībā, bet pēc trešā iesildīšanās lēciena sajutu spazmu cirksnī un asas sāpes. Ar mokām varēju paskriet, tāpēc pieteicu sākuma augstumu 5.40 metrus. Pēc tam uz 5.50 metriem, jo cerēju, ka sāpes pāries un vismaz mēģinājumu varēšu. Diemžēl sāpes bija pārāk stipras pat ar pretsāpju zālēm. Protams, esmu ļoti vīlies, jo vēl pirms starta nekas par to neliecināja. Esmu labā formā. To pierāda šīs sezonas rezultāti. Diemžēl šī ir sliktākā diena manā sporta karjerā," skaidroja Ārents.

Pauls Pujāts vēl joprojām ir šokā par to, kas notika stadionā: "Pats nesapratu, kas notika. Nebija īstās sajūtas! Mēģināju izdarīt visu, ko varēju. Bet esmu šokā par savu neizdevušos startu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!