Foto: sportacentrs.com

Pasaules junioru rekordists šķēpmešanā Zigismunds Sirmais, kurš pērn divas reizes laboja junioru rekordu un ir izpildījis olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvu, šosezon svarīgākajos startos – Eiropas čempionātā (EČ) un olimpiskajās spēlēs (OS) Londonā – koncentrēsies uz laba rezultāta, nevis konkrētas vietas izcīnīšanu, jo tāls metiens dos arī augstu vietu.

Sirmais sezonai turpina gatavoties Latvijā, treniņos cītīgi strādājot gan pie tehniskā izpildījuma, gan fiziskās formas. "Šogad bijām uz divām treniņnometnēm Igaunijā – vispirms Tartu, pēc tam Sāremā salā. Tagad strādājam uz vietas, treniņos veltot uzmanību gan metiena tehniskajām lietām, gan fiziskajai formai, visam kopā," aģentūrai BNS pastāstīja maija sākumā 20 gadu slieksni sasniegušais sportists.

Sirmais šosezon vienās sacensībās jau piedalījies, kad maija otrās nedēļas nogalē uzvarēja Latvijas universiādē ar 74,26 metrus tālu metienu. Tālākais sacensību grafiks būs saspringtāks. "Pēc Tartu mēs ar Vadimu Vasiļevski vēl startēsim 2.jūnijā Dimanta līgas posmā Jūdžinā. Pēc tam plānots starts 5.jūnijā "Rīgas kausos" un gan jau līdz EČ būs vēl kādas sacensības," par tuvākajiem plāniem sacīja Sirmais. No sacensībām ASV (Jūdžinā) atteikties nevar, jo, lai gan jādodas pāri okeānam, šīs sacensības ir būtiskas sadarbībā ar sponsoriem, paskaidroja šķēpmetējs.

Pirms EČ būs intensīvāki treniņi, taču ne pirms pašas došanās uz Helsinkiem, kur kontinenta meistarsacīkstes norisināsies no 27.jūnija līdz 1.jūlijam. "Man Helsinkos un arī Londonā svarīgs būs labs rezultāts, nevis kāda konkrēta vieta, jo ar tālu metienu arī vieta būs augsta," norādīja Sirmais, gan neatklājot, par kādiem cipariem viņš domā. "Jo tālāk aizmetīšu, jo gandarījums būs lielāks," piebilda sportists.

Starp EČ un došanos uz olimpiskajām spēlēm noteikti būs arī kādas sacensības, taču pirms Londonas būs arī treniņnomtne, kuru, visticamāk, aizvadīs tepat Latvijā. Valentīnas Eidukas audzēknis gan vēl nav domājis, kad īsti doties uz Londonu – vai uz olimpisko spēļu sākumu, piedaloties atklāšanas ceremonijā, vai tikai neilgi pirms starta. "Ja godīgi, par Londonu vēl neesmu domājis, tāpēc pat nezinu, kā būtu labāk. Izlemsim, kad nāks tuvāk," Sirmais ar priekšlaicīgu lēmumu pieņemšanu nevēlas steigties. Kvalifikācijas sacensības šķēpmešanā vīriešiem Londonā būs 8.augustā, savukārt finālsacensības olimpisko spēļu pirmspēdējā dienā – 11.augustā.

Sportists teica, ka ir informēts par citu konkurentu jau šosezon iespēto. "Zinu, ka daudzi sezonu jau ir sākuši un kādi pieci seši šogad jau sametuši gana tālu – no 84 līdz 86 metriem. Tas ir normāli, jo šis ir nozīmīgs gads, tāpēc konkurence tikai pieaugs," uzskata Sirmais un uzsvēra, ka patlaban ir vesels un gatavs sacensībām. "Mest varu, tāpēc tikai jāstrādā," piebilda talantīgais šķēpraidis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!