Šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis sestdien izcīnīja otro vietu olimpiskajās spēlēs, gūstot Latvijai ceturto sudraba medaļu Atēnās.

Otrs Latvijas pārstāvis Ēriks Rags ar 83,14 metrus tālu metienu bija septītais.

Karjerā pirmajās olimpiskajās spēlēs 22 gadus vecais Vasiļevskis jau pirmajā metienā sasniedza personisko rekordu - 84,95 metri - un izvirzījās vadībā. Nākamajā metienā viņu apsteidza norvēģis Andreass Torkildsens, kurš arī kļuva par olimpisko čempionu, raidot šķēpu 86,50 metrus.

Turpmākajos piecos mēģinājumos Vasiļevskis divkārt vēl meta tālāk par 80 metriem (83,95 m un 80,91 m). Pēc pirmajiem diviem metieniem vietu secība laureātu trijniekā vairs nemainījās, un par bronzas medaļnieku kļuva Krievijas vieglatlēts Sergejs Makarovs ar 84,84 metrus tālu metienu. Tādējādi sudrabu Vasiļevskim nodrošināja 11 centimetru pārsvars.

Prieku un lepnumu par Latvijas olimpiskās komandas karognesēja Vasiļevska medaļu pauda Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Viņa sniegums bija ļoti spēcīgs un elegants, rādot, ka viņam ir ļoti liels potenciāls arī turpmākiem sasniegumiem," prezidentes teikto aģentūrai BNS atstāstīja viņas preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Prezidente cer, ka šī medaļa iezīmēs jaunu posmu šķēpa mešanā, kas Latvijai pagātnē ir devusi daudz panākumu. Tā ir sava veida šīs disciplīnas atdzimšana, teica Rozenberga.

Iepriekš Latvijai sudraba medaļas guva vingrotājs Jevgēņijs Saproņenko, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs un Jeļena Rubļevska modernajā pieccīņā. Latvijas komanda startu olimpiādē noslēdza ar četrām godalgām.

Atēnu olimpiskās spēles noslēgsies svētdien, kad Latvijas sportisti vairs nestartēs.

Piedāvājam ielūkoties papildinātajā Atēnu Olimpiādes foto galerijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!