Futbola klubs "Skonto", lai veicinātu jauno talantīgo futbolistu izaugsmi un piesaistītu Eiropas labāko klubu selekcionāru interesi par viņiem, sadarbībā ar Latvijas licenzētu futbola aģentu, izstrādājuši programmu, kuras ietvaros "Skonto" jaunie futbolisti regulāri stažēsies Eiropas vadošajos klubos, portālu "Delfi" informēja "Skonto FC" preses dienests.
Jau 19. novembrī Aleksandrs Cauņa un Ivans Lukjanovs dosies uz Itāliju, kur aizvadīs nedēļu ilgu treniņnometni A sērijas klubā Romas "Lazio".

Futbola kluba "Skonto" jaunajiem talantiem pavērsies lieliska iespēja pilnveidoties Vācijas, Itālijas un Anglijas vadošajos klubos, kā arī iepazīt to darba apstākļus un prasības. "Skonto" jaunie futbolisti turpmāk stažēsies Minhenes "Bayern", "Werder", "Roma", "Lazio", "Fiorentina", "Arsenal", "Wigan" un citos labi zināmos Eiropas futbola centros.

"Skonto" komandas galvenais treneris Pols Ešvorts atzina, ka jaunais projekts bagātinās jauno futbolistu treniņu procesu, ļaujot viņiem iegūt labu pieredzi.

"Ieguvēji būs visi, gan futbolisti, gan "Skonto" klubs. Mēs esam ieinteresēti, lai mūsu futbolisti spēlētu augstā līmenī," savu viedokli pauž Ešvorts.

"Skonto" kluba direktors Antans Sakavicks norādīja, ka kluba jaunā politika ir vērsta nevis, lai pēc iespējas ātrāk izpārdotu jaunos futbolistus, bet gan palīdzētu viņiem kļūt konkurētspējīgiem Eiropas futbola tirgū. "Skonto" vēlas izveidot jaunu konkurētspējīgu komandu, akcentu liekot uz pašu audzinātiem jaunajiem futbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!