Latvijas labākā skvoša spēlētāja Ineta Mackeviča aizvadītās nedēļas nogalē Kopenhāgenā uzvarēja Dānijas atklātajā čempionātā junioriem - "HEAD Danish junior open". Tas ir augstākais Latvijas sportista sasniegums šāda veida starptautiskās sacensībās.

"Inetas uzvara ir izcils mūsu valsts pieteikums starptautiskajās sacensībās. Ineta ir mērķtiecīga, viņa šobrīd soli pa soliem gūst tik svarīgo starptautisko sacensību pieredzi. Mēs par viņu vēl dzirdēsim," tā skaidro Mackevičas treneris Aleks Pavulāns.

"Šajā turnīrā vienā kortā cīnījos ar izcilām Anglijas, Zviedrijas, Dānijas un Ukrainas spēlētājām. Katrā no šīm valstīm skvošs ir lielā cieņā, bet katrai no sportistēm bija ļoti atšķirīgs spēles stils. To nācās uzlauzt, t.i. atrast sportistu vājās vietas, jo tikai tā var izcīnīt uzvaras šāda veida starptautiskās sacensībās," stāsta pati sportiste.

Pēc izcīnītās pirmās vietas ievērojami uzlabosies Mackevičas vieta Eiropas junioru reitingā. Pašlaik Ineta ir 33.vietā.

Nākamās starptautiskās sacensības ir plānotas Briselē (Beļģijā) š.g. 4.-7.novembrī. Savukārt Latvijā Inetas spēli varēs vērot 8. Latvijas čempionātā, kas norisināsies oktobra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!