Nedēļas nogalē Latvijas labākā skvošiste Ineta Mackeviča startēja līdz šim savā karjerā visaugstākā līmeņa skvoša turnīrā junioriem "Belgian Dunlop Junior Open", kur izcīnīja astoto vietu.

Turnīra augsto sportisko līmeni pierāda fakts, ka dalībnieku sastāvā bija piecas spēlētājas no Eiropas junioru reitinga pirmā desmitnieka, informē Latvijas Skvoša federācija.

Turnīra sākums Inetai bija veiksmīgs - pirmajās divās spēlēs tika pārspētas pretinieces un Ineta iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā nācās cīnīties ar pirmo numuru turnīrā izlikto spēlētāju Sirile Peltjera (Cyrielle Peltier) no Francijas. Spēlē mūsu sportiste zaudēja.

"Tālākās spēles nebija vieglākas," stāsta Mackeviča. "Cīņā par 5-8.vietu nācās tikties ar divām reitinga pirmā desmitnieka skvošistēm. Spēles bija tehniski grūtas, nogurdinošas un diemžēl gala rezultātā nācās piekāpties pieredzas bagātajām spēlētājām no skvoša lielvalstīm - Anglijas un Vācijas".

"Tā tiek krāta turnīru pieredze," skaidro Mackevičas treneris Aleksandrs Pavulāns. "Šis bija līdz šim grūtākais turnīrs, kurā Ineta sevi parādīja godam."

Nākamās starptautiskās sacensības, kurās Ineta Mackeviča plāno piedalīties, notiksies Cīrihē (Šveicē) š.g. 2-5.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!