Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais ASV peldētājs Maikls Felpss diskvalificēts uz pusgadu par agresīvu braukšanu apreibinošo vielu ietekmē, paziņojusi ASV peldēšanas federācija.

Tāpat Felpss nevarēs piedalīties 2015.gada aprīlī paredzētajā pasaules čempionātā Kazaņā, kas būs svarīgas sacensības, lai kvalificētos Riodeženeiro olimpiskajām spēlēm.

Piespriestais sods Felpsam stājas spēkā ar lēmuma paziņošanas brīdi. Aģentūra, kas pārstāv peldētāju paziņoja, ka Felpss pieņem sodu un atvainojas par savām izdarībām. Sportists arī pats paziņoja, ka vēlas šajā problēmā saņemt profesionālu palīdzību, tāpēc uz laiku pārtrauca aktīvās sportista gaitas.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Felpss tika apsūdzēts par braukšanu apreibinošo vielu ietekmē, ātruma pārsniegšanā un dubulto līniju šķērsošanā.

Visu laiku titulētākais olimpietis Felpss 2012.gadā pēc Londonas Olimpiādes pavēstīja par karjeras beigām, tomēr aprīlī atgriezās sacensību apritē. Karjeras laikā amerikānis ticis pie 18 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām. Felpss labojis padomju vingrotājas Larisas Latiņinas rekordu, kura savu karjeru noslēdza ar 18 godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!