Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempions boksā smagajā svarā Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā Deontajs Vailders no ASV titula aizstāvēšanas cīņu pret britu Taisonu Fjūriju aizvadīs 1.decembrī "Staples Center" arēnā Losandželosā.

Jau ziņots, ka Fjūrijs augustā uzveica itāļu cīkstoni Frančesko Pjanetu, kļūstot par Vaildera pretinieku cīņā par WBC jostu, bet Vailders martā grūtā cīņā pret kubieti Luisu Ortisu titulu aizstāvēja.

"Staples Center" ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Losandželosas "Lakers" un "Clippers" mājvieta.

Šajā sporta arēnā Losandželosas centrā ir vietas 21 000 skatītājiem. Pēdējo reizi boksa sacensības tajā notika 2000.gadā, kad sacentās Oskars de la Hoija un Šeins Moslijs, kā arī 2003.gadā, kad cīņu aizvadīja Lenokss Lūiss un Vitālijs Kļičko.

Pašlaik 32 gadus vecais Vailders uzvarējis līdz šim visās 40 karjeras cīņās, turklāt 39 guvis ar nokautu, tostarp visās septiņās titula aizstāvēšanas cīņās. Tikmēr 30 gadus vecais Fjūrijs ir palicis nepārspēts visās 27 karjeras cīņās.

Fjūrijs ir bijušais Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions.

Pēc gandrīz divarpus gadu ilgas pauzes Fjūrijs gada sākumā atgriezās ringā un nekavējoties deva mājienus par vēlmi tikties ar Vailderu.

"Lai cīnītos ar Vailderu, es uz Lasvegasu dotos arī par velti," augustā teica Fjūrijs. "Labāk esmu bez naudas, taču uzvarētājs."

Fjūrijs 2016.gada jūnijā tika diskvalificēts par aizliegtu steroīdu lietošanu, bet pērn decembrī pēc vienošanās ar Lielbritānijas Antidopinga aģentūra (UKAD) tika dota zaļā gaisma viņa karjeras atsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!