Foto: LETA
Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs otrdien, 16. jūnijā, izcīnīja ceturto vietu I Eiropas spēļu airēšanas sacensībās 200 metru distancē.

A finālā triumfēja ungārs Miklošs Dudāšs, bet Rumjancevs sīvā cīņā palika dalītā ceturtajā vietā, no labāko trijnieka atpaliekot par 0,068 sekundēm.

Kā zināms, maija sākumā Eiropas čempionātā Rumjancevs šajā pat distancē izcīnīja piekto vietu.

Eiropas spēlēs savā sacensību priekšsacīkšu braucienā Rumjancevs pirmdien izcīnīja otro vietu, tikai par 0,035 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja zviedra Pētera Meninga, kuram tādējādi automātiski izdevās sasniegt finālu. Līdz ar to Latvijas smaiļotājam pāris stundu vēlāk bija jāpiedalās pusfinālā, kurā viņš arī savā braucienā finišēja otrais, iekļūstot A finālā.

B finālā 200 metros kanoe airēšanā sacentās Miķelis Ežmalis, tomēr viņš savā braucienā palika pēdējā, devītajā, vietā, kas kopējā ieskaitē deva 18.vietu.

Otrdien uz starta stājās arī Turciju pārstāvošā Latvijas smaiļotāja Lāsma Liepa, kura sākotnēji guva astoto vietu 500 metru distances B finālā, summā ierindojoties 17.pozīcijā, bet vēlāk viņa startēja 200 metru B finālā, kurā izcīnīja sesto vietu, summā ieņemot 15.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!