Foto: F64



Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs ar pārliecinošu sniegumu sestdien sācis Vācijā notiekošā Eiropas čempionāta 200 metru distances sacensības.

Savā priekšsacīkšu braucienā Rumjancevs distanci veica 35,653 sekundēs, kas viņam deva automātisku vietu pusfinālā.

Šīs distances pusfināls un vēlāk sekojošie finālbraucieni risināsies svētdien.

Pērn pasaules čempionātā šajā distancē Rumjancevs ierindojās devītajā vietā, bet Eiropas čempionātā startēja B finālā, kur ieguva trešo vietu.

Citviet sestdien kanoe airētājs Miķelis Ežmalis 200 metru distances priekšsacīkstēs savā braucienā ierindojās sestajā vietā, kas arī viņam deva vietu pusfinālā. Arī šīs distances pusfināls un vēlāk sekojošie finālbraucieni risināsies svētdien.

Savukārt smaiļotāju divnieks Jānis Andersons/Ģirts Alksnis 200 metru distances priekšsacīkstēs savā braucienā izcīnīja piekto vietu, kas deva vietu pusfinālā. Arī viņi sacensības turpinās svētdien.

Tikmēr smaiļotāja Lāsma Liepa 200 metru distances startus noslēdza jau priekšsacīkstēs, kur savā braucienā palika astotā un tālākām cīņām nekvalificējās.

Pirms tam piektdien smaiļotājs Mārtiņš Veispals 1000 metru distances priekšsacīkstēs savā braucienā ieņēma piekto vietu, kas deva vietu pusfinālā, bet tajā viņš palika astotais un sestdien piedalījās C finālā. Tajā latvietis ierindojās sestajā pozīcijā, kas distances summā devis 24.vietu.

Pirms tam piektdien smaiļotājs Mārtiņš Veispals 1000 metru distances priekšsacīkstēs savā braucienā ieņēma piekto vietu, kas deva vietu pusfinālā, bet tajā viņš palika astotais un sestdien piedalīsies C finālā.

Tāpat piektdien 1000 metru distancē startēja arī kanoe airētāju divnieks Aivis Tints/Gatis Pranks, kuri savā priekšsacīkšu braucienā bija piektie un arī tika pie vietas pusfinālā, tomēr tālākiem startiem viņi nekvalificējās.

Kā ziņots, jau pēc priekšsacīkstēm no dalības 500 metru distances sacensībās piektdien izstājās Liepa, kura savā braucienā ierindojās astotajā vietā un tālākām cīņām nekvalificējās. Tāpat 500 metru distances priekšsacīkstēs savu dalību noslēdza smaiļotājs Krists Straume, kurš savā braucienā palika astotais un pusfinālā neiekļuva.

Čempionāts Vācijā turpināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!