Foto: LETA

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā otrā vidējā svara kategorijā piektdien Muhameda Ali trofeju izcīnīja Lielbritānijas bokseris Kalums Smits, kurš septītajā raundā ar nokautu uzvarēja Džordžu Grūvsu.

Tādējādi Smits ieguva ne tikai Muhameda Ali trofeju, bet arī Pasaules boksa padomes (WBC) dimanta jostu un Grūvsa Pasaules boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu. Uzvarētājs arī savu bankas kontu papildinās ar aptuveni septiņiem miljoniem dolāru.

Cīņas iesākumā abi bokseri darbojās piesardzīgi, bet trešajā raundā notikumi ringā saasinājās, abiem finālistiem apmainoties ar sitieniem. Smitam izdevās viens labs trāpījums, pēc kura Grūvss nedaudz apjuka, bet mirkli vēlāk viņš devās prettriecienā. Nākamajos raundos labākus uzbrukumus izpildīja Grūvss, kamēr Smits darbojās nogaidoši.

Nākamajā raundā Grūvss turpināja darboties ar nelielu pārsvaru, bet tad septītajā raundā Smits izdarīja spēcīgu kreiso āķa sitienu, kas satricināja Grūvsu. Smits turpināja uzbrukt, līdz panāca pretinieka nokdaunu.

Smits pēc šī panākuma savā karjerā 25 cīņās izcīnījis tikai uzvaras, 18 reizes pretinieku nokautējot. WBSS turnīrā pieveica arī zviedru Ēriku Skoglundu un Nīderlandes pārstāvi Nikiju Holckenu. Savukārt Grūvss šajā turnīrā pirmajās kārtās uzvarēja savus tautiešus Džeimiju Koksu un Krisu Jūbenku. Tagad Grūvsa kontā ir 28 uzvaras, četri zaudējumi un 20 nokauti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!