Foto: Publicitātes foto

Latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas "Katjuša" sestdien ar ieņemtu 167.vietu pirmajā posmā uzsāka dalību leģendārajā Francijas daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Par 190 kilometrus garā sacensību atklāšanas posma uzvarētāju kļuva "Giant-Shimano" komandu pārstāvošais vācietis Marsels Kitels, kurš finišēja pēc četrām stundām 44 minūtēm un septiņām sekundēm, esot pārāks sprinta finišā.

Kitels pērn uzvarēja pagājušā gada "Tour de France" noslēdzošajā posmā, bet viens un tas pats sportists nākamā gada sacensību pirmajā posmā pēc tam uzvarējis pirmoreiz kopš 1980.gada.

Aiz tagadējā kopvērtējuma līdera Kitela finiša līniju šķērsoja slovāks Peters Sagans no "Cannondale" komandas un lietuvietis Ramūns Navardausks no "Garmin Sharp" vienības, bet distances beigās kritienu piedzīvoja slavenais brits Marks Kavendišs no "Omega Pharma - Quick-Step" komandas, kurš pēc rokas traumēšanas finišu sasniedza pašā dalībnieku lejasgalā.

Smukulis finišu sasniedza grupā, kas uzvarētājam zaudēja minūti un 30 sekundes.

Smukulis "Tour de France" sacīkstēs piedalās otro gadu pēc kārtas. Viņš ir sestais Latvijas riteņbraucējs, kurš startē slavenajās sacensībās. Pērn Smukulis bija pirmais Latvijas sportists kopš 2003.gada, kurš piedalījās "Tour de France", ieņemot 119.vietu noslēguma kopvērtējumā. Pirms viņa kā pēdējais no latviešiem prestižajās sacensībās bija piedalījies Romāns Vainšteins.

Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva brits Kristofers Frūme no "Sky" vienības.

"Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 27.jūlijam, sacīkstēm startējot Lielbritānijas pilsētā Līdsā, bet noslēdzoties Parīzē. Prestižās sacīkstes šogad risināsies 101.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!