Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nesen atrasta jauna metode, kas ļaus veikt precīzu tiesu medicīnas ekspertīzi 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu laikā Krievijas sportistu nodotajām dopinga analīzēm, paziņojis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

"Pirms dažām nedēļām tika atklāta metode, kas ļauj veikt juridiski pamatotu skrāpējumu ekspertīzi uz dopinga konteineriem," Bahu citē izdevums "Gazet van Antwerpen".

Metode izstrādāta tiesu ekspertīzes institūtā Lozannā, Šveicē, un ar tās palīdzību SOK varētu pārbaudīt 28 aizdomīgus dopinga analīžu paraugus no 2014. gada ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kā zināms, 2016. gadā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgais izmeklētājs Ričards Maklārens savā otrajā ziņojumā par dopingu Krievijas sportā norādīja, ka Soču olimpisko spēļu laikā nodotās Krievijas sportistu analīzes esot atvērtas. Kopumā aizdomas par samainīšanu ir par 643 konteineriem, kas nodoti laikā no 2012. līdz 2015. gadam.

Maklārena apgalvojumi izsauca plašu kritiku no Krievijas sporta, kā arī politiskās vadības puses, ieskaitot Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

SOK pēc Maklārena ziņojuma nolēma atkārtoti pārbaudīt visas Krievijas sportistu nodotās dopinga analīzes no 2010., 2012. un 2014. gada olimpiādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!