Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir noņēmusi diskvalifikāciju un atjaunojusi Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) statusu, medijiem paziņojis KOK prezidents Aleksandrs Žukovs.

"Šodien mēs saņēmām vēstuli no SOK par statusa atjaunošanu. Tā ir diezgan īsa. Atjaunošana bija saistīta ar dopinga analīžu pārbaudes beigām. Vēstulē teikts, ka visas analīzes bijušas tīras, un automātiski stājas spēkā lēmums par statusa atjaunošanu," izteicies Žukovs.

Vēlāk šo informāciju apstiprināja arī SOK.

"Oficiāli nekādu papīru par KOK biedra statusa atjaunošanu neesmu saņēmis, taču var atsaukties uz SOK sesijas lēmumu, ka KOK automātiski atgūst biedra statusu, ja pēc visu dopinga analīžu, arī slēpotāju un hokejistu, pārbaudēm visas ir tīras," portāls "championat.ru" citē SOK locekli, Krievijas Tenisa federācijas prezidentu Šamilu Tarpiščevu. "Es zinu, ka tās visas bija tīras, visas dopinga analīžu pārbaudes ir beigušās. Tā kā, pat nesagaidot oficiālu paziņojumu, var runāt par to, ka KOK ir atjaunots! Krievijas sportā atveras jauna nodaļa. Viss jāsāk no baltas lapas un jādomā par vasaras olimpiskajām spēlēm, lai tur nebūtu analoģisku situāciju un problēmu."

Kā zināms, pagājušā gada decembrī SOK lēma par Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) diskvalifikāciju, kas saistīta ar plašiem dopinga pārkāpumiem, līdz ar to šīs valsts sportisti Phjončhanā drīkstēja startēt kā neatkarīgi atlēti, zem Olimpiskā karoga, un viņu uzvaras gadījumā atskaņojama Olimpiskā himna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!