Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltijas un citu valstu nostāšanās pret Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) vēlmi atgriezt Krievijas un Baltkrievijas sportistus starptautiskajā sacensību apritē izsaukusi SOK neapmierinātību. SOK publikācijā savā mājaslapā internetā raidījusi "signālus" valstīm, ka vēlmes slāpēt Krievijas un Baltkrievijas iespējamo atgriešanos uztvērusi nopietni.

SOK šajā jautājumu un atbilžu sadaļā vērš uzmanību, ka pasaulē ir daudz militāro konfliktu, kuros cieš daudz nevainīgu cilvēku. "Tomēr šo valstu, kuras arī ietekmējuši konflikti un kari, olimpiskās komitejas nekad nav apšaubījušas savu sportistu dalību starptautiskās sporta sacensībās."

"Olimpisko spēļu boikotēšana, ko pašlaik apsver Ukraina, ir pretrunā Olimpiskās kustības pamatiem un principiem, par kuriem tā iestājas. Boikots ir Olimpiskās hartas pārkāpums, kas uzliek par pienākumu visām NOK "piedalīties olimpiādes spēlēs, nosūtot sportistus". Kā liecina vēsture, iepriekšējie boikoti nesasniedza savus politiskos mērķus un kalpoja tikai boikotējošo NOK sportistu sodīšanai.

SOK savā publikācijā vairākas reizes uzsver, ka ir pret karu, un aicina konfliktus risināt mierīgā ceļā. Tomēr SOK savos skaidrojumos nemin neko par Krievijas veiktajiem nežēlīgajiem kara noziegumiem, kā arī par daudzajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā un Baltkrievijā. Tāpat SOK neko ņemin par karā bojā gājušajiem Ukrainas sportistiem, kā arī Krievijas armijas sagrauto Ukrainas sporta infrastruktūru, kas ir lielājki noziegumi par iespējamo olimpisko spēļu boikotu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!