Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) informējusi Nacionālās Olimpiskās komitejas visā pasaulē, ka pārcelto Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācija visos sporta veidos noslēgsies 2021. gada 29. jūnijā, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Jaunais kvalifikācijas periods Tokijas Olimpiskajām spēlēm noslēgsies nākamā gada 29.jūnijā, bet katra starptautiskā sporta veidu federācija var noteikt savu kvalifikācijas beigu termiņu, taču tas nevar pārsniegt jau minēto 2021.gada 29.jūniju.

Jaunā kvalifikācijas sistēma tiks izveidota pēc iespējas ātrāk, lai sniegtu informāciju sportistiem un Nacionālajām Olimpiskajām komitejām. Pirmajā kvalifikācijas sistēmas versijā netiks iekļauta pilnīga informācija par konkrētiem sacensību datumiem un norises vietām, jo tas ir atkarīgs no Covid-19 ierobežošanas visā pasaulē. Līdz aprīļa vidum būs pieejama informācija par kvalifikācijas sistēmas principiem.

Kā ziņām, Covid-19 pandēmijas dēļ visā pasaulē apturēta praktiski visu starptautisko sacensību norise. Pandēmijas dēļ SOK arī pārcēla 2020. gada Tokijas olimpiskās spēles uz 2021. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!