Foto: EPA/LETA
Korupcija sportā, ko rada totalizatoru likmes, ir jāsoda tikpat bargi kā dopinga lietošana, uzskata Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge.

SOK prezidents Starptautiskās Sporta preses asociācijas organizācijas sanāksmē izteicās, ka visu sporta veidu organizācijām ir jāmeklē veids, kā izārstēt šo korupcijas "vēzi", lai saglabātu olimpiskās spēles.

Roge saprot, ka nelegālas likmes uz sporta sacensībām tiek izdarītas tik ilgi, cik ilgi pastāv organizētās sporta sacensības.

"Mūsdienās likmju likšana notiek internetā anonīmi, kas veicina korupcijas pieaugumu," preses konferencē Šveices pilsētā Lozannā teica Roge. "To var labot, izdarot lielāku psiholoģisko spiedienu uz treneriem, sportistiem, amatpersonām un citiem, kuri krāpjas."

"Kas var būt sliktāk par šī "vēža" izplatības tupināšanos visā pasaulē," retoriski jautāja SOK prezidents.

Roge ierosina korupciju izskaust ar tādām metodēm, kā tiek izskausta dopinga lietošanas sportā.

"Es ierosinu nākamo gadu laikā izveidot līdzīgu organizāciju kā Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA), kas cīnīsies pret nelegālu likmju izdarīšanu un sporta sacensību rezultātu ietekmēšanu. Šai organizācijai būtu jāsadarbojas ar starptautiskajām federācijām un olimpisko kustību," skaidroja Roge.

SOK korupcijas skandālus padziļināti aplūkot sāka 2007.gadā, bet tagad tā cenšas ieviest noteikumus pret nelikumīgu likmju izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!