Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs paudis bažas par to, ka "X Games", kurās sportisti sacenšas olimpiskās un neolimpiskās disciplīnās, ieskaitot motoru sportu, tiek nepietiekami kontrolēta aizliegto preparātu lietošana.

Pirms kārtējā "X Games" posma, kas trešdien sākas Norvēģijas galvaspilsētā Oslo, Bahs norādījis, ka tajās tiek izdarīts nepietiekams skaits analīžu, kas atbilstu Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) prasībām, ziņo portāls "insidethegames.biz".

"X Games" preses pārstāvis paziņojis, ka rīkotāji nav gatavi mainīt sacensību norises sistēmu, taču atbalsta WADA pārstāvju klātbūtni un piekrīt dopinga analīžu veikšanas nepieciešamībai.

"Mūs šorīt informēja, ka te nebūs dopinga pārbaužu, kas atbilstu WADA noteikumiem," izteicies SOK prezidents. "Jūs zināt, kāda ir mūsu attieksme attiecībā uz dopingu. Mēs šo situāciju pārrunāsim ar WADA."

SOK prezidents aicinājis šo jautājumu pārspriest arī ar Norvēģijas valdību, kas ir parakstījusi Pasaules Antidopinga kodeksu.

"X Games" posms, kas notiks Oslo, ir pirmās sacensības, kurās kopā sacentīsies ziemas un vasaras sporta veidu pārstāvji: snovbordisti un frīstailisti brauks pa sniegu, skeitbordisti - pa asfaltu. Snovbords un frīstails ir olimpiskie sporta veidi, taču atrodas Starptautiskās Slēpošanas federācijas (ISF) paspārnē, kas nav iesaistīta "X Games" rīkošanā.

"X Games" radās ASV kā alternatīva olimpiskajām spēlēm, bet nu jau vairākus gadus "X Games" sacensības notiek arī Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!