Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja apstiprinājusi visus piecus 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu rīkotāju ieteiktos sporta veidus iekļaušanai spēļu programmā, lemts izpildkomitejas sēdē.

Līdz ar to Tokijas Olimpiādē par olimpiskajām medaļām cīnīsies karatē, beisbola, softbola, sporta alpīnisma, skeitborda un sērfinga pārstāvji, papildinot spēļu kalendāru ar 18 jaunām sacensībām un dalībnieku skaitu par 474 sportistiem.

Beisbolam tā būs atgriešanās olimpisko spēļu programmā, no kuras tas tika izslēgts peč 2008. gada Pekinas Olimpiādes. Tokijā sacentīsies 24 beisbola un 15 softbola komandas.

Olimpiskajam karatē turnīram kvalificēsies 60 sportisti sešos "kumite" sparingos un divās "kata" demonstrācijas kategorijās. Sporta alpīnisma sacensībās startēs 40 sportistu, tikpat sērfinga sacensībās sieviešu un vīriešu konkurencē, kā arī skeitborda sacensībās.

Visos jauniekļautajos sporta veidos ievērots SOK popularizētais "dzimumu vienlīdzības" princips ar vienādu dalībnieku skaitu sieviešu un vīriešu sacensībās, tai pašā laikā "fokusējoties uz inovatīviem un aizraujošiem sporta veidiem, kas interesanti Japānai un plašākai starptautiskai sabiedrībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!