Foto: DELFI
Pēc savstarpējas vienošanās somu florbola speciālisti Īro Parviainens un Kristiāns Bjorkstens vairs neturpinās darbu kā Latvijas vīriešu izlases un Latvijas junioru U-19 izlases treneri, informē Latvijas Florbola savienība.

Īro Parviainens un Kristians Bjorkstens atzinīgi vērtē Latvijas florbolā līdz šim pavadīto laiku un viņiem dotās plašās iespējas, kā arī saka "Paldies!" visiem, ar kuriem bija iespēja strādāt kopā, vienlaikus izsakot cerību, ka arī turpmākais sadarbības posms būs veiksmīgs Latvijas florbola sabiedrībai kopumā un visām Latvijas izlasēm, turpinot iesākto ceļu uz vēl augstākiem sasniegumiem.

"Mums bija liels gods trenēt Latvijas izlases komandas. Kad ar Kristianu 2009.gadā šo darbu uzsākām, mūsu mērķis bija divu pasaules čempionātu cikli ar vīriešu izlasi. Mēs novadījām veselus trīs. Šajā laikā izbaudījām katru šīs sadarbības brīdi. Pēc 2014.gada pasaules čempionāta mēs ar Kristiānu nolēmām, ka tagad gan pietiek. Komandai ir nepieciešamas jaunas sejas un jaunas idejas. Mēs par to domājām jau vairākus mēnešus, bet pēc pasaules čempionāta tika pieņemts galīgais lēmums. Jutām, ka mūsu iekšējās rezerves ir iztukšotas. Šādā situācijā labāk neizmantot iespēju turpināt darbu, bet gan ļaut Latvijas izlasei atvērt jaunu lappusi. 16.janvārī mums bija tikšanās ar Ilvi Pētersonu [LFS prezidentu] un Andri Dzeni [LFS valdes locekli]. Atklāti izrunājām visus jautājumus un abpusēji vienojāmies par šo lēmumu," teikts treneru paziņojumā LFS mājas lapā.

Latvijas florbola izlase somu speciālistu vadībā divos pasaules čempionātos ierindojās piektajā vietā, bet 2012. gadā - sestajā pozīcijā.

Kā zināms, nākamais pasaules čempionāts florbolā risināsies Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!