Foto: AFP/Scanpix

Šosezon nenotiks pēdējos gados iedibinātā tradīcija aizvadīt "SynotTip" Latvijas vīriešu handbola virslīgas Zvaigžņu spēli, otrdien informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz saspringto sacensību periodu maija beigās un jūnija sākumā. Jūnija sākumā Latvijas izlasei paredzētas svarīgas spēles pret Baltkrieviju par iekļūšanu pasaules čempionāta finālturnīrā, kas nākamā gada janvārī notiks Francijā. Turklāt maija beigās norisināsies Latvijas olimpiādes kvalifikācijas turnīrs vīriešiem, lai noskaidrotu sešas labākās komandas, kas no 1. līdz 3. jūlijam piedalīsies Valmierā gaidāmajā finālturnīrā.

Pirmā Latvijas handbola virslīgas Zvaigžņu spēle norisinājās 2014. gadā Dobelē, kad ar 55:51 uzvaru izcīnīja Rietumu komanda. Arī 2015. gadā Ludzā pārāki bija rietumnieki (51:47), bet nākamajā sezonā Zvaigžņu spēle ir plānota.

Virslīgas kopvērtējumā Dobeles "Tenax" ar 34 punktiem 18 spēlēs ir pārliecinoša līdere un jau nodrošinājusi sev pirmo vietu regulārajā turnīrā, jo otrajā vietā esošajam Rīgas "Celtniekam" ir par desmit punktiem mazāk. Tālāk ar 21 punktu seko "Ogre/Miandum", kamēr pa 18 punktiem iekrājušas "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA.

Tikmēr 14 punkti ir "Vaiņodei", pie 11 punktiem tikusi Ludzas "Latgols" vienība, bet pastarīte MSĢ/LAT-98 nopelnījusi divus punktus.

Šajā sezonā astoņas vīriešu komandas aizvadīs trīs apļu turnīru. MSĢ/LAT-98 komandas iegūtie punkti tiks skaitīti kopvērtējumā, tomēr sezonas beigās tai nebūs tiesību piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!