Foto: Reuters/Scanpix

Par Eiropas čempionu daiļslidošanā vīriešu konkurencē sestdien Zagrebā pirmo reizi kļuva Havjers Fernandess no Spānijas.

Pēc ceturtdien veiktās īsās programmas Fernandess atradās otrajā vietā, bet izvēles programmu viņš veica ievērojami labāk par saviem konkurentiem, summā tiekot pie 274,87 punktiem.

Francijas sportists Florāns Amodio, kurš bija līderis pēc īsās programmas, bija spiests atkāpties uz otro vietu, izvēles programma uzrādot vien trešo rezultātu un summā tiekot pie 250,53 punktiem.

Pašlaik 21 vienu gadu vecā Fernandesa iepriekš sasniegtais augstvērtīgākais rezultāts bija trešā vieta 2011./12.gada sezonas "Grand Prix" seriāla finālsacensībās.

Trešajā vietā sacensības ar 243,52 punktiem noslēdza čehs Mihals Brezina, kurš prata apsteigt trīskārtējo Eiropas čempionu Briānu Žubēru no Francijas.

Kā ziņots, septiņkārtējais Eiropas čempionāta uzvarētājs Jevgēņijs Pļuščenko no Krievijas īsajā programmā piedzīvoja kritienu un ieņēma vien sesto vietu, bet vēlāk paziņoja, ka izvēles programmā nepiedalīsies muguras traumas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!