Foto: LETA
Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš jūtas sašutis par viņa virzienā izskanējušu kritiku, politiķis raksta sociālajā vietnē "Facebook".

Jau ziņots, ka Saeimas Sporta apakškomisija, Latvijas Sporta federācijas padome (LSFP), kā arī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi atvieglojumus, pieļaujot organizētus sporta treniņus, kuros gan jāievēro vairāki nosacījumi. Savukārt iekštelpu sporta bāzēm IZM rekomendē veikt iepriekšēju cilvēku pierakstu, atklājis IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Iepriekš publiski skaļākie, visticamāk, bijuši pašmāju futbola klubi, kuri vienojās kopējai protesta reklāmai, paužot vēlmi Covid-19 pandēmijas laikā trenēties.

Tomēr arī pēc panāktajām atļaujām Sandis Riekstiņš publicējis vēstījumu, kurā noprotams, ka politiķis joprojām saņēmis kritiku.

"Ļoti interesanta ir vienas daļas sporta nozares cilvēku sapratne un attieksme pret lietām," raksta Riekstiņš. "Gan Izglītības un zinātnes ministrija Edgara Severa personā, gan Sporta apakškomisija manā personā, gan dažādas sporta organizācijas visu laiku strādā pie priekšlikumiem, lai atļautu sporta nodarbības, sacensības u.tml.

Tas viss tiek saskaņots ar Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru un citiem atbildīgajiem. Tie NAV vienpersoniski lēmumi. Visi aicina ieklausīties mediķos - infektologos, un tas arī tiek darīts! Tomēr, ko saņemam pretī – uzbrukumus, apvainojumus un pārmetumus. Par ko? Tad nedarīt, nevajag? Šis ir no sērijas – nogalināt ziņnesi!"

Jau ziņots, ja maija beigās vai jūnija sākumā Latvijā nebūs iespēju sākt nacionālo čempionātu futbolā, 2020. gada sezonas pirmās kārtas varētu tikt aizvadītas Lietuvā vai Igaunijā. Igaunijā jau no 18. maija varēs atsākties vasaras sporta veidu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!