Foto: F64

Sporta bāzes "Mežaparks" attīstībai šogad plānots prasīt 450 000 eiro, skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta vadītājas vietnieks Edgars Severs.

Līdzekļi nepieciešami "Mežaparka" specializētās volejbola zāles jumta remontam, kā arī medicīnas korpusa attīstības nodrošināšanai. Objektā paredzēts izvietot fizioterapeitus, par to vakar notikušajā Nacionālās sporta padomes sēdē vienojušies klātesošie.

Nepieciešamo finansējumu plānots iegūt, pārdalot Murjāņu Sporta ģimnāzijas multifunkcionālās sporta halles būvniecībai iedalītos valsts budžeta līdzekļus.

Severs apliecināja, ka tuvāko dienu laikā tiks izstrādāta formāla priekšlikuma "Mežaparka" nodošanas Finanšu ministrijai (FM) atsaukšanas vēstule.

Viņš norādīja, ka IZM saņēmusi daudzu sporta organizāciju neapmierinātību ar šo ieceri. Tāpat idejas atbalstu IZM neguva arī no FM.

Tagad jāizstrādā turpmākās attīstības koncepcija, kas jāiesniedz līdz septembrim. Tas tiks darīts sadarbībā ar Latvijas Olimpisko vienību, Latvijas Olimpisko komiteju, Latvijas Zēģelētāju savienību un citām iesaistītajām organizācijām.

"Ir jāmeklē kopsaucējs starp sporta organizāciju vēlmēm un valsts budžeta iespējām," par koncepcijas izstrādi sacīja Severs, uzsverot, ka nedrīkst pieļaut Murjāņu Sporta ģimnāzijas situāciju, kad sporta federāciju lielās vēlmes nebija samērojamas ar reālajām iespējām.

Severs uzsvēra, ka IZM atbalsta ideju par "Mežaparka" kalpošanu sportam.

Jau ziņots, ka IZM oficiāli rosināja "Mežaparku" nodot FM, kas kļuva aktuāli pēc sporta centram piešķirto līdzekļu pārdales un jautājuma par centra turpmāko pastāvēšanu. IZM tika uzsvērusi kapitālsabiedrības finansiālos zaudējumus, turklāt ministrija konstatējusi, ka trešdaļu uzņēmuma neto apgrozījuma veido viesnīcu pakalpojumi. Lielu daļu neto apgrozījuma veido arī biroju un noliktavu, kā arī neapdzīvojamo telpu noma, kas, pēc IZM domām, neatbilst valsts pārvaldes iekārtas likuma noteiktajiem izņēmuma gadījumiem par kapitālsabiedrības turpmāko statusu.

Šāda vēlme izraisīja lielu sašutumu sporta sabiedrībā, kas paziņoja, ka šāda rīcība ved pie "Mežaparka" privatizācijas.

Pērn rudenī valdība un Saeima nolēma, ka sporta centrā "Mežaparks" esošais LOV sporta medicīnas centrs tiks pārcelts uz tenisa centru "Lielupe". Sporta centrs "Mežaparks" savu darbību turpinās, un saskaņā ar īres līgumu arī LOV turpinās darbību tā teritorijā līdz tenisa centra "Lielupe" projekta īstenošanas beigām.

Sporta centra "Mežaparks" kapitāla daļu turētājs ir valsts, kuras mērķis ir tur organizēt sporta pasākumus un sekmēt dažādu sporta veidu attīstību, nodrošinot sportistiem atbilstošus mācību un treniņu apstākļus. Profesionālās sportistu organizācijas paudušas bažas par mēģinājumiem nākotnē privatizēt "Mežaparku", bet IZM šīs bažas vairākkārt noraidījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!