Foto: F64
Sporta klubu "Liepājas metalurgs", kurš ilglaicīgi šajā Kurzemes pilsētā noteica toni dažādos sporta veidos, tuvākā laikā atzīs par maksātnespējīgu, vēsta "liepājniekiem.lv".

Ceturtdien atlūgumu iesniedzis ilggadējais sporta kluba ģenerāldirektors Ilgvars Šēns, līdz ar to vēl dziļākā krīzē nonācis tradīcijām bagātais sporta klubs. Trešdien notikusī Šēna un akciju sabiedrības "Liepājas metalurgs" administratora Haralda Velmera tikšanās ir beigusies ar lēmumu no 1. janvāra likvidēt sporta kluba direktora amatu. Turklāt drīzumā esot gaidāma arī sporta kluba maksātnespējas pasludināšana, norāda "liepājniekiem.lv".

Šobrīd ir zināms, ka Liepājas pašvaldība pārņems bērnu un jauniešu sportu no "Liepājas metalurga", bet par profesionālo komandu eksistenci skaidrības nav.

Pirms diviem gadiem "Liepājas metalurgs" atteicās no profesionālās sieviešu basketbola komandas, šogad profesionālā līmenī pārstāja eksistēt arī hokeja komanda, bet tagad praktiski pielikts punkts arī futbola komandas saglabāšanai. Ja arī futbola klubs "Liepājas metalurgs" "izdzīvos', tad tam būs jauns nosaukums. Pagaidām ar atbalstītāju meklēšanu īpaši neveicas, bet no pašvaldības puses regulāri dzirdami skaidrojumi, ka profesionālu futbola komandu Liepāja nav gatava atbalstīt.

Lai arī virslīgas futbola nākotne Liepājā joprojām krāsojas drūmos toņos, cerības par vienības glābšanu Šēns pilnībā nav atmetis un pauž gatavību darīt jebko komandas labā, arī neesot nekādā amatā. "To es janvārī arī darīšu. Ja būšu noderīgs un vajadzīgs, tad komandas labā esmu gatavs celties un strādāt nakts vidū," saka Ilgvars. Konkrētības komandas iespējamo atbalstītāju jautājumā joprojām nav, taču laiku pa laikam parādoties jauni interesenti, un ar vieniem šādiem ļaudīm tikšanās esot paredzēta arī šodien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!