Foto: PantherMedia/Scanpix
Piektajā Starptautiskajā atlētu forumā, kas risinājās ASV, Kolorādospringsā, izvirzīti vairāki ieteikumi Starptautiskajai Olimpiskai komitejai (SOK), kas attiecas uz jomām, saistītām ar sportistiem, ieskaitot olimpisko mūža diskvalifickāciju, ziņo Starptautiskā Sporta preses asociācija (AIPS).

Forumā tika strādāts pie dažādiem jautājumiem, kas attiecas uz sportistu uzvedību, komunikāciju un sociālo mediju aspektiem, sportistu karjeras programmām, sportistu drošības jautājumiem, totalizatoriem, antidopinga programmām un citiem.

Foruma noslēgumā vienu no nopietnākajiem ieteikumiem izvirzījusi tieši antidopinga komisija, kas ierosina SOK piespriest olimpisko mūža diskvalifikāciju sportistiem, kuri apzināti lietojuši dopingu, bet viņu "ārsti un citas iesaistītās personas, kas piedalījušies nelegālās ar dopingi saistītās darbībās, ir jātiesā un viņiem jāpiemēro cietumsods".

SOK Sportistu forumā piedalās dažādu starptautisko federāciju, nacionālo Olimpisko un Paralimpisko komiteju, kontinentāloasociāciju un Pasaules antidopinga komisijas (WADA) pārstāvji.

Foruma ieteikumi tiks izskatīti SOK Izpildkomitejā galīgajai apstiprināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!