Foto: PantherMedia/Scanpix
Starptautiskā boksa asociācija (AIBA), kas ir pasaulē vadošā amatieru boksa organizācija un kura ir olimpiskās kustības biedre, bijusi uz bankrota sliekšņa un varēja bankrotēt, paziņojis AIBA pagaidu prezidents Gafurs Rahimovs.

Kā vēsta "insidethegames.biz", AIBA jūlijā noslēdza vienošanos ar Azerbaidžānas kompāniju "Benkons", kas palīdzēja sporta organizācijai atbrīvoties no 10 miljonu ASV dolāru liela parāda. Šobrīd ar kompāniju noritot pārrunas vēl par trīs miljonu ASV dolāru piesaisti sponsorēšanas ceļā, kas krietni uzlabotu AIBA finansiālo situāciju, norāda boksa organizācija.

"Ņemot vērā pašreizējo AIBA bankas konta stāvokli (apmēram četri miljoni ASV dolāru), var apgalvot, ka īstermiņa finansiālās grūtības ir pārvarētas," norāda AIBA. Pēc AIBA apgalvojumiem, organizācija, pateicoties nozīmīgajam sponsorēšanas līgumam, līdz 2021. gada janvārim varēs "neuztraukties par jebkādiem maksājumiem", kas paredzēti AIBA.

Tāpat AIBA paziņojusi par jaunas sadarbības noslēgšanu ar "First Commitment International Trade" (FCIT), dibinot kopīgu uzņēmumu, kas turpmāk būs atbildīgs par AIBA sacensību mārketingu.

Kā norāda AIBA, visi šie darījumi no organizācijas pleciem "novēluši" apmēram 19 miljonu ASV dolāru lielu slogu.

2017. gadā pēc skandāla amatu zaudēja AIBA prezidents Čunks Vu, kuram piesprieda diskvalifikāciju. Viņa vietā organizācijas vadību pārņēma uzbeks Rahimovs, kuram AIBA pagaidu prezidenta mandāts iedots līdz novembrī gaidāmajām vēlēšanām.

Ņemot vērā dažādas peripētijas šajā sporta veidā, jau ilgāku laiku tiek runāts par boksa nākotni olimpiskajā kustībā. Kā pavēstījis SOK prezidents Tomass Bahs, daudz kas būs atkarīgs no AIBA kongresa. Kā norāda "insidethegames.biz", pašreizējais AIBA pagaidu prezidents Rahimovs tiek turēts aizdomās par saikni ar organizēto noziedzību, kas vēl vairāk pasliktina AIBA reputāciju olimpiskajā kustībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!