Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF) piespriedusi pagaidu diskvalifikācijas pieciem Krievijas svarcēlājiem, kuru vidū ir arī vairākkārt Artūru Plēsnieku pārspējušais Dāvids Bedžanjans.

Diskvalifikācijas piespriestas, balstoties uz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) informāciju, kas iegūta no Ričarda Maklarena ziņojuma un Maskavas antidopinga laboratorijas datiem.

Pagaidu diskvalifikācijas piespriestas, ņemot vērā antidopinga noteikumu pārkāpumu smagumu un pierādījumu pārliecinošo raksturu.

Bedžanjans, startējot svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, divos pasaules čempionātos izcīnījis sudraba medaļas, bet vienā – bronzas godalgu. Visās šajās meistarsacīkstēs aiz viņa palika Plēsnieks – 2013. gadā latvietis bija piektais, gadu vēlāk ieņēma desmito vietu, bet 2015. gadā guva bronzas medaļu.

Šobrīd nav zināms par kādu laika periodu IWF ieguvusi datus, bet, ja Bedžanjans zaudēs 2015. gada vicečempiona titulu, sudraba medaļa varētu nonākt Plēsnieka rīcībā.

Tāpat diskvalifikācijas piespriestas vēl četriem godalgotiem krievu svarcēlājiem. Pagaidu liegumu saņēmuši 2012. gada olimpisko spēļu vicečempions Ruslans Albegovs, 2013. gada pasaules čempione Tima Turijeva, Oļegs Čens un Jegors Kļimonovs.

WADA jūlijā paziņoja, ka no Maskavas antidopinga laboratorijas datiem ieguvusi informāciju par aptuveni 300 sportistiem un nosūtījusi to sporta veidu federācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!