Foto: handboll.lv
Par Latvijas čempionvienību handbolā sievietēm pēc gada pārtraukuma svētdien dramatiskā cīņā kļuva Stopiņu NHK komanda.

zšķirošajā finālsērijas spēlē Stopiņu klubs ar rezultātu 25:24 (15:13) savā laukumā uzveica Ludzas "Latgols" komandu, sērijā līdz divām uzvarām tiekot pie panākuma ar 2-1.

Kaut pašā mača sākumā vadību ieguva arī "Latgols", turpinājumā ļoti pārliecinoši spēlēja mājinieces, kuras jau pirmajā puslaikā ieguva četru vārtu pārsvaru. Otrā puslaika vidū Stopiņu NHK pārsvars sasniedza pat piecus vārtus (22:17), tomēr pēc nepilnām desmit minūtēm viešņas jau panāca izlīdzinājumu 24:24. Kaut līdz mača beigām bija palikušas vēl septiņas ar pusi minūtes, atlikušajā laikā tika gūti vairs tikai vieni vārti, kad izcēlās Annija Ozoliņa.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar astoņiem gūtajiem vārtiem bija Ivita Asare, bet piecus vārtus guva Elita Ekkerte.

Savukārt "Latgols" labā deviņus vārtus guva Kristīne Klementjeva, kura ikdienā spēlē vārtsarga pozīcijā, bet šoreiz bija laukuma spēlētāja. Savukārt sešas reizes izcēlās Inese Šlubčenko.

Šajā mačā "Latgols" komandā nepiedalījās izslēgšanas turnīra lielākā zvaigzne Nadežda Kalašņikova. Pirmajā finālsērijas mačā viņa guva astoņus vārtus, bet otro cīņu nepabeidza savainojuma dēļ.

Līdz ar to Stopiņu NHK komanda kļuvusi par pirmo vēsturē, kas Latvijas čempionātā uzvarējusi septiņas reizes. Savukārt Ludzas vienības kontā ir seši tituli, no kuriem līdz šim pēdējais iegūts 2010.gadā.

Zīmīgi, ka šosezon Stopiņu NHK handbolistes piedzīvoja vien vienu neveiksmi, kad cieta zaudējumu finālsērijas pirmajā mačā.

Kā ziņots, sērijas par trešo vietu otrajā mačā valsts čempiones LSPA svētdien savā laukumā tiksies ar Dobeles SS/REIR komandu, mēģinot tikt pie bronzas medaļām.

Pašlaik sērijā līdz divām uzvarām vadībā ar 1-0 atrodas LSPA klubs.

Ja šodien panākumu izcīnīs dobelnieces, tad trešais un izšķirošais mačs notiks 9.maijā, turpat Ulbrokā.

Dobeles komandas pie Latvijas čempionāta medaļām līdz šim nekad nav tikušas.

Pērn trešo vietu izcīnīja "Latgols" komanda, bez medaļām atstājot Dobeles SS/REIR vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!