Latvijas bokseris Mairis Briedis pelnīti uzvarēja Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) un ieguva Muhameda Ali trofeju, kas varētu būt lielākais sportiskais sasniegums Latvijas vēsturē, uzskata WBSS rīkotājs Kalle Zauerlands.

Jau vēstīts, ka Latvijas bokseris Mairis Briedis sestdien, 26. septembrī, Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā pārspēja kubieti Junielu Dortikosu un izcīnīja Muhameda Alī vārdā nosaukto trofeju. Tāpat latvietis ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostu un žurnāla "The Ring" titulu.

"Tas bija lielisks fināls. Tā bija stratēģiska cīņa. Cīņas pirmajās divās trešdaļās (pirmajos astoņos raundos) viss bija ļoti sīvi, bet beigās Briedis paaugstināja līmeni un kļuva par pelnītu uzvarētāju. Uzslavas arī Dortikosam, kurš ir apbrīnojams gladiators un ringā atstāja visu. Esmu pārliecināts, ka viņš būs atpakaļ spēcīgāks," stāstīja Zauerlands.

"Briedis padarīja lepnu ne tikai boksa pasauli un Muhamedu Ali, bet arī visu Latviju," viņš turpināja. "Iespējams, ka tas ir lielākais sportiskais sasniegums šīs valsts vēsturē. Vēlu viņam un Latvijai tikai labāko. Tas bija lielisks pasākums, mums bija lieliska sezona, kurā bija trīs iespaidīgi fināli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!