Foto: EPA/Scanpix/LETA
Latvijas labākais vīru svarcēlājs Artūrs Plēsnieks pirmdien izcīnīja sudraba godalgu ASV notiekošajā pasaules čempionātā, turklāt pie mazās sudraba godalgas tika arī grūšanas ieskaitē.

Startējot svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, Plēsnieks raušanā tika galā ar 180 kilogramus smagu svara stieni, kas bija ceturtais labākais rezultāts, bet grūšanā atzīmējās ar 222 kilogramiem, kas summā deva 402 kilogramus.

Par čempionu ar 404 (183+221) kilogramiem kļuva Ali Hešemi no Irānas, kamēr trešo vietu ieņēma 399 (182+217) kilogramus pacēlušais uzbeks Ivans Jefremovs.

Plēsniekam šī ir otrā medaļa pasaules čempionātos, jo 2015.gadā viņš tika pie bronzas, toreiz summā paceļot 405 kilogrammus, savukārt pērn triumfēja Eiropas čempionātā.

Savulaik par pasaules čempionu svarā virs 105 kilogramiem kļuva Viktors Ščerbatihs, kuram tas izdevās 2007.gadā, kā arī viņš trīs reizes kļuva par bronzas medaļas ieguvēju. Tāpat Ščerbatihs 2004.gadā Atēnās izcīnīja olimpisko vicečempionu titulu, bet 2008.gadā Pekinā ieguva Olimpiādes bronzu. Šobrīd Ščerbatihs ir Latvijas Svarcelšanas klubu apvienības (LSKA) prezidents.

Iepriekš šogad Plēsniekam bija veselības problēmas, jo viņam tika veikta pleca operācija, tāpēc pavasarī viņš nepiedalījās Eiropas čempionātā, nespējot aizsargāt pērn gūto titulu.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā Rebeka Koha izcīnīja bronzu pasaules čempionātā un kļuva par pirmo Latvijas sievieti, kura pieaugušo planētas meistarsacīkstēs tikusi pie godalgas.

Plēsnieks un Koha bija divi vienīgie Latvijas pārstāvji pasaules meistarsacīkstēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!