Foto: AP/Scanpix



Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks sestdien pārliecinoši triumfēja Kiprā notiekošajā Eiropas čempionātā U-23 vecuma grupā.

Svara kategorijā līdz 105 kilogramiem Plēsnieks raušanā veica trīs veiksmīgus mēģinājumus paceļot attiecīgi 167, 172 un 176 kilogramus, kas viņam šajā disciplīnā ļāva ieņemt pirmo vietu.

Savukārt grūšanā latvietis ar pirmo mēģinājumu pacēla 206 kilogramus, bet nākamajā reizē viņam izdevās pacelt jau 215 kilogramus. Noslēdzošajā mēģinājumā Plēsnieks centās pacelt 224 kilogramus, kas summā būtu atkārtots viņa personiskais rekords, taču viņam tas neizdevās. Tiesa, ar paceltiem 215 kilogramiem Latvijas svarcēlājs bija labākais arī raušanā.

Summā Plēsnieks tika pie 391 kilogramiem, izcīnot zelta medaļu.

Otrajā vietā šajā svara kategorijā ierindojās krievs Soslans Dzagojevs, kurš summā spēja pacelt 379 kilogramus, bet bronza ar 374 kilogramiem tika slovākam Matejam Kovāčam.

Plēsnieks pirms trim gadiem kļuva arī par Eiropas junioru čempionu. Kā zināms, pirms divām nedēļām notikušajā pasaules čempionātā pieaugušajiem latvietis izcīnīja desmito vietu.

Jau vēstīts, ka svētdien sudraba medaļu U-20 vecuma grupā izcīnīja talantīgā Rebeka Koha, savukārt pirmdien Ritvars Suharevs bija piektais svarā līdz 69 kilogramiem, bet desmito vietu šajā kategorijā ieņēma cits Latvijas pārstāvis Rihards Nejs.

Tikmēr trešdien Vadims Sļesarevs izcīnīja sesto vietu U-23 vecuma grupā, bet junioru konkurencē ceturtdien Vadims Koževņikovs bija septītais varā līdz 94 kilogramiem, kamēr Rihards Žerdiņš ieņēma 11.vietu starp 16 sportistiem, kas tika pie rezultāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!