Foto: F64

Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks sestdien triumfēja Lietuvā notiekošajā Eiropas čempionātā U-23 vecuma grupā.

Raušanas sacensības Plēsnieks, pirmo reizi piedaloties sacensībās virs 105 kilogramiem, aizvadīja veiksmīgi, spējot tikt galā ar visiem trim mēģinājumiem - vispirms viņš pacēla 166 kilogramus smagu svaru stieni, bet pēc tam to pašu pieveica ar 171 un 176 kilogramiem, kas viņam šajā disciplīnā deva mazo zeltu.

Veiksmīgas latvietim izvērtās arī grūšanas sacensības, kur viņš vispirms tika galā ar 210 kilogramiem, bet pēc tam pievārēja arī 220. Savā trešajā mēģinājumā Plēsnieks vēlējās uzgrūst 230 kilogramus, taču tas viņam neizdevās. Tiesa, arī tas viņam deva mazo zelta medaļu.

Summā Latvijas atlēts iekrāja 396 kilogramus, kas pārliecinoši bija labākais rezultāts.

Tikmēr otrajā vietā ar 375 kilogramiem palika polis Ščaslavs Budeks, bet trešais bija Ukrainas pārstāvis Oļeksijs Bibiks, kurš summā pacēla vēl par četriem kilogramiem mazāk.

Kā zināms, pirms tam kontinenta U-20 vecuma grupā ļoti pārliecinoši uzvarēja Latvijas talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha, kura tika pie zeltiem arī raušanā un grūšanā, bet šajā pašā vecuma grupā talantīgais svarcēlājs Ritvars Suharevs izcīnīja sudraba medaļu.

Vēl aprīlī Plēsnieks bija astotais Eiropas čempionātā pieaugušo konkurencē, bet arī iepriekšējos divus gadus viņam bija izdevies triumfēt Eiropas U-23 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!