Foto: AP/Scanpix

Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks piektdien izcīnīja septīto vietu Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā notiekošajā pasaules Universiādē.

Raušanā Plēsnieks sāka ar 170 kilogramu smagumu, ko veiksmīgi arī pacēla, bet pārējie divi mēģinājumi viņam bija nesekmīgi. Savukārt grūšanā viņš pieveica 205 kilogramus stieni, bet tālāk sacensības neturpināja. Tādējādi ar 375 kilogramiem kopsummā Latvijas sportists ierindojās septītajā vietā.

Plēsnieks, kurš šā gada Eiropas čempionātā ar 397 kilogramiem izcīnīja ceturto vietu un uzstādīja jaunu Latvijas rekordu, jau iepriekš savā "Twitter" kontā vēstīja, ka šobrīd nav savā labākajā fiziskajā formā.

Par uzvarētāju ar kopsummā paceltiem 412 kilogramiem kļuva Ruslans Nurudinovs no Uzbekistānas, kurš par attiecīgi sešiem un deviņiem kilogramiem apsteidza Krievijas pārstāvjus Andreju Demanovu un Davidu Bedžhanjanu.

Kā ziņots, Latvijas garo distanču skrējējs Jānis Višķers piektdien izcīnīja 15.vietu pusmaratonā. Latvijas pārstāvis 21 kilometru garo distanci veica stundā septiņās minūtēs un deviņās sekundēs, kas ir viņa personīgais rekords. Kopumā sacensībās finišēja 40 sportisti, bet par uzvarētāju ar laiku stunda trīs minūtes un 37 sekundes kļuva Sibabalve Mzazi no DĀR.

Citviet Latvijas galda tenisisti Oļegs Kartuzovs un Gints Eihmanis piektdien sasniedza izslēgšanas turnīru pasaules Universiādes sacensībās.

Kartuzovs ar divām uzvarām trīs mačos savā grupā ieņēma otro vietu, uzvarot AAE un Botsvānas pārstāvjus. Arī Eihmanis ar diviem panākumiem savā grupā bija otrais, pārspējot galda tenisistus no Kazahstānas un Kirgizstānas.

Izslēgšanas turnīru ar startu 1/32 finālā abi Latvijas pārstāvji uzsāks sestdien.

Ar vienu uzvaru trīs mačos grupu turnīru nepārvarēja Leonīds Maslovs, kā arī Māris Freibergs un Jānis Cīrulis, kuri cieta neveiksmes visos trīs mačos. Tikmēr sieviešu turnīrā vienīgā Latvijas pārstāve Baiba Bogdanova savu dalību sacensībās noslēgusi pēc zaudējumiem abās apakšgrupas spēlēs jau ceturtdien.

Citviet Latvijas daiļlēcēja Madara Komarovska piektdien kā vienīgā no valsts pārstāvēm tika klasificēta pēdējā, 18.vietā, komandu sacensību vērtējumā. Viņa iepriekš palika 23.vietā sacensībās no viena metra tramplīna, bet šis rezultātu tika ņemts vērā arī komandu vērtējumā.

Peldēšanā Latvijas pārstāvis Nikolajs Maskaļenko piektdien 200 metru brasā uzvarēja savā priekšpeldējumā, bet kopējā ieskaitē tika klasificēts 36.vietā 42 sportistu konkurencē. Savukārt Pāvels Vilcāns 50 metru peldējumā uz muguras izcīnīja 31.vietu 56 sportistu konkurencē.

Latvijas sportisti pasaules Universiādes sacensībās tikuši pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām. Pie sudraba tika septiņcīņniece Laura Ikauniece, bet bronzu ieguva airētāja Elza Gulbe un klasiskās jostu cīņas sportists Jānis Rērihs.

Sacensības ilgs līdz 17.jūlijam. Kaut arī Latvijas delegācijas pārstāvji atklāja, ka uz Universiādi dosies 120 sportisti, sacensību organizatori vēsta, ka to skaits ir nedaudz virs simta. Turklāt daži no viņiem arī nemaz nav ieradušies.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!