Foto: F64

Latvijas jaunais svarcēlājs Ritvars Suharevs ceturtdien izcīnīja zeltu Polijā notiekošā Eiropas jaunatnes čempionāta U-17 vecuma grupas sacensībās, pie viena uzstādot arī jaunu kontinenta rekordu.

Līdz ar to Suharevs par Eiropas jauniešu čempionu kļuvis jau trešo reizi.

Sacenšoties svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, Suharevs summā pacēla 332 kilogramus, kas ir jauns Eiropas rekords.

Suharevs sacensības aizvadīja ļoti pārliecinoši, jo raušanā viņš bez liekiem sarežģījumiem pacēla 140, 147 un 153 kilogramus smagus stieņus. Tas bija pārliecinoši labākais rādītājs starp visiem svarcēlājiem.

Savukārt grūšanā, ar pirmo reizi paceļot 170 kilogramus, bija skaidrs, ka Latvijas pārstāvis kļuvis par Eiropas čempionu, jo neviens tik daudz pirms tam nebija pacēlis. Sacensību turpinājumā Suharevs pacēla arī 179 kilogramus, summā labojot kontinenta rekordu, bet 183 kilogramus viņš nespēja pieveikt.

Sudraba godalgu tikmēr ar summā paceltu 291 kilogramu ieguva bulgārs Hristians Parvanovskis, bet pie bronzas medaļas tika polis Patriks Bebens, kurš summā pacēla 282 kilogramus.

Tikmēr otrs Latvijas svarcēlājs Armands Mežinskis summā pacēla 285 kilogramus, kas viņam summā deva sesto vietu.

Raušanā Mežinskis vispirms ar pirmo piegājienu tika galā ar 125 kilogramus smagu stieni, taču nākamie divi mēģinājumi pacelt 129 kilogramus bija nesekmīgi. Tas viņam tobrīd deva vien devīto vietu starp 11 sportistiem.

Iepriekš Artjoms Griščenko otrdien izcīnīja otro vietu Eiropas jaunatnes čempionāta U-15 grupas sacensībās, sacenšoties svara kategorijā līdz 69 kilogramiem. Tikmēr Daniela Ivanova pagājušajā nedēļā izcīnīja otro vietu U-15 grupas sacensībās svara kategorijā līdz 48 kilogramiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!