Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ceturtdien, 9.jūnijā, Latvijas Universitātes Mazajā aulā tiks sumināti Universitātes labākie sportisti, kurus sveiks jaunievēlētais LU rektors prof. Mārcis Auziņš, informē LU preses centrs.

Pasākumā Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš sveiks 2010./2011.akadēmiskā mācību gada sportistus, kuri pārstāvējuši Latvijas Universitāti un sasnieguši augstus rezultātus dažāda mēroga sacensībās Latvijā un ārpus tās.

Šogad izcilus rezultātus sacensībās uzrādījuši LU vieglatlēti, vairāki labojuši savus personīgos rekordus. Viņu vidū Sanita Ozoliņa-Kovala, Elvijs Misāns, Inese Nagle u.c. Savukārt LU sieviešu basketbola komanda izcīnīja bronzas medaļu Latvijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL).

Svinīgais pasākums, kurā tiek uzteikti sportisko studentu panākumi, tradicionāli notiek vasaras sākumā un ar to Universitāte vēlas pateikties par sasniegumiem sportā un Latvijas Universitātes, kā arī Latvijas vārda popularizēšanu. Tā ir arī iespēja reizi gadā visiem LU sportistiem satikties svinīgā atmosfērā ārpus studiju un sporta dzīves.

Latvijas Universitāte piedāvā iespēju jaunajiem studentiem turpināt vidusskolā iesāktās sportiskās gaitas pēc sava individuālā spēju līmeņa. LU arī arvien vairāk studentu izvēlas apmeklēt ikdienas sporta nodarbības un iesaistās dažādās sporta aktivitātēs, savukārt prasmīgākajiem sportistiem ir iespēja trenēties augstas kvalitātes treniņa apstākļos, kā arī saņemt studiju maksas atvieglojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!