Foto: F64

Svinīgā ceremonijā ceturtdien, 19. decembrī, tiek pasniegtas Latvijas "Gada balvas sportā 2019", apbalvojot aizejošā gada Latvijas labākos sportistus.

Ikgadējā Latvijas "Gada balvas sportā 2019" pasniegšanas ceremonija norisināsies Latvijas Televīzijā un tiešraidē būs skatāma LTV no plkst.21.15.

Uz valsts labākā sportista godu pretendē bokseris Mairis Briedis, skeletonists Martins Dukurs, bobslejists Oskars Ķibermanis, handbolists Dainis Krištopāns un blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis.

Savukārt Latvijas labākās sportistes balvai izvirzītas Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, svarcēlāja Rebeka Koha, pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī 2018.gada Latvijas labākā sportiste Anastasija Sevastova.

Labākā trenera balvai izvirzīti Eduards Andruškevičs (svarcelšana), Dainis Dukurs (skeletons), Bobs Hārtlijs (hokejs), Sandis Prūsis (bobslejs) un Genādijs Samoilovs (pludmales volejbols), bet uz labākās sporta spēļu komandas titulu pretendē Latvijas vīriešu handbola izlase, Latvijas vīriešu hokeja izlase un sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga".

Tikmēr Latvijas labākā tehnisko sporta veidu pārstāvja balvai izvirzīti rallijkrosa pilots Jānis Baumanis, motosportists solo klasēs Pauls Jonass un motosportists blakusvāģu klasē Stupelis.

Uz balvu "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos" pretendēs Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka (pludmales volejbols), Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis/Arvis Vilkaste/Jānis Strenga (bobslejs) un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs (pludmales volejbols).

Savukārt par gada uzlecošās zvaigznes balvu cīnīsies smaiļotājs Roberts Akmens, tenisiste Kamilla Bartone, basketbolists Artūrs Kurucs, peldētāja Ieva Maļuka un šosejas riteņbraucējs Krists Neilands.

Tāpat tiks pasniegta balva par cīņas gribu, un kā paraugi sportā tai nominēti pludmales volejbolists Pļaviņš, basketbolists Jānis Strēlnieks un motosportists Stupelis.

Tikmēr uz balvu "Gada sporta notikums Latvijā" pretendē Jūrmalas WTA "International" tenisa turnīrs "Baltic Open", Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā Valmierā, pasaules rallijkrosa čempionāts un "tet" Rīgas maratons.

Papildus šīm nominācijām apbalvošanas ceremonijā tiks pasniegta balva arī gada sporta skolotājam, kuru noteiks Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī tiks pasniegta Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva un Artūra Vaidera piemiņas balva labākajam sporta žurnālistam 2019.gadā.

Jau pirms ceremonijas zināms, ka balvu "Mūža ieguldījums Latvijas sportā" saņems hokeja spēles entuziasts, pirmās mākslīgās ledus halles ārpus Rīgas izveidotājs, Talsu hokeja kluba dibinātājs un vadītājs, vairāku desmitu Latvijas hokeja izlases dalībnieku audzinātājs Imants Ziediņš.

Interesi par sportu un hokeju Ziediņš izjutis jau no pašas mazotnes, raksta Latvijas Olimpiskā komiteja. Izlasītie, sakrātie un iesietie žurnāli "Sports" devuši iedvesmu, lai izvirzītu sev divus mērķus: pirmais un galvenais - uzbūvēt Talsos mākslīgo ledus halli, otrais - audzināt un trenēt jaunos hokejistus. Pirmais mākslīgais ledus laukums ārpus Rīgas Talsos tika atklāts 1989.gadā, un darbojas joprojām.

Pretendentus nominācijās līdz 10.novembrim izvirzīja Latvijā atzīto sporta federāciju, Latvijas Sporta federāciju padomes, LOK, Latvijas Olimpiskās vienības vadības, Latvijas Nacionālās sporta padomes locekļi, kā arī Latvijas sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, bet uzvarētājus noteiks žūrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!