Foto: F64
Latvijas sportiste Inese Tarvida sestdien Tokijas olimpisko spēļu Eiropas atlases turnīra tekvondo ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu un Tokijas spēlēm nekvalificējās.

Ceturtdaļfinālā Tarvida, kura svara kategorijā līdz 57 kilogramiem bija izsēta ar pirmo numuru, pārsvaru zaudēja pēdējā raundā, piekāpjoties sacensībās ar astoto numuru izliktajai grieķietei Fani Celi.

Pēc pusminūtes grieķiete izvirzījās vadībā ar 2:0, uz ko Latvijas sportiste atbildēja ar triju punktu trāpījumu otrās minūtes sākumā - 3:2.

Otrajā raundā punkti krājās straujāk. Pēc pusminūtes cīņas trīs punktus ieguva grieķiete - 5:3. Ar trim punktiem atbildēja arī latviete, bet tūlīt Celi izvirzījās vadībā ar 7:6. Tomēr arī pēc šī raunda rezultāts bija Tarvidas labā - 8:7.

Arī trešo raundu ar rezultatīvu darbību pirmā uzsāka grieķiete - 9:8. Pēc pusminūtes viņa jau bija vadībā ar 11:8. Pēc sitienu apmaiņas bija jau 14:13 Celi labā, 40 sekundes pirms mača beigām panākot 16:13.

Atspēlēties Tarvidai neizdevās - zaudējums ar 16:21, un cīņu par olimpisko ceļazīmi pusfinālā turpinās Celi.

Tarvida pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar 36:11 pieveica mājinieci Ilinu Ivanovu.

Olimpisko ceļazīmi katrā svara kategorijā nodrošina divi sportisti.

Inese Tarvida ir šā gada Eiropas bronzas medaļas ieguvēja. Sacensības arī notika Sofijā.

Piektdien līdz olimpiskajai ceļazīmei neaizsniedzās Jolanta Tarvida, kura startēja neierastā svara kategorijā līdz 67 kilogramiem, jo katrā no svara kategorijām valsti drīkst pārstāvēt tikai viena sportiste.

J.Tarvida astotdaļfinālā ar 11:10 pieveica Grieķijas sportisti Atanasiju Micopulu, bet ceturtdaļfinālā ar 6:15 piekāpās Ungārijas tekvondistei Rebekai Firedi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!